Vorstelijke Valentijnsdag: Willem-Alexander gaat weer op één knie voor Máxima

Het koninklijk paar ging dit weekend in matchende outfits het ijs op.

Dat er op Valentijnsdag 2021 ook nog eens een dik pak ijs ligt, is voor koning Willem-Alexander een gouden kans om zijn huwelijksaanzoek nog eens dunnetjes over te doen.

Twintig jaar later

Net als het gros van de Nederlanders trokken Willem-Alexander en Máxima afgelopen weekend het ijs op. Het is zeker niet de eerste keer dat het koningspaar samen de ijzers onderbond. Twintig jaar geleden, op 19 januari 2001, vroeg Willem-Alexander zijn grote liefde namelijk ten huwelijk terwijl ze aan het schaatsen waren op de vijver van paleis Huis ten Bosch. “Het was een mooie vrijdagmiddag en ik dacht: Máxima moet tóch leren schaatsen, want wat is er nou Hollandser dan schaatsen?” vertelde de koning eerder over die dag in een interview met NOS. Deze Valentijnsdag vond Willem-Alexander het tijd voor een herhaling.

Matchende mutsen

“Ruim 20 jaar later, zelfde plek. Genieten op het ijs!” schrijft Willem-Alexander bij een foto die het Koninklijk Huis op social media deelt. Daarop zien we dat de koning weer op één knie gaat voor zijn Máxima. De twee schaatsen wederom in de tuin van paleis Huis ten Bosch, ditmaal gehuld in een spijkerbroek, dikke winterjas én met matchende mutsen. Aangezien de royals door de lockdown ook aan huis gekluisterd zitten, is de foto waarschijnlijk door een van de drie A'tjes gemaakt.

Bij de Instagram-volgers van Zijne Majesteit valt het kiekje in ieder geval in de smaak. Het regent hartjes en complimenten voor dit romantische gebaar, maar ook voor de spontaniteit van het stel: “Zo leuk om eens een 'losser' menselijk koningspaar te zien, met een vleugje humor.”

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws