Exclusief! Yolanthe Cabau: ‘Ik zou heel graag nog een kindje willen’

Beau Monde sprak met Yolanthe: "Op sommige momenten dacht ik: kán ik dit allemaal wel?"

De romantische komedie ‘Just say yes’ is haar op het lijf geschreven, want Yolanthe Cabau (35) zegt altijd ‘ja’ tegen de liefde, ook al was de afgelopen periode wat hobbelig. Met Beau Monde praat ze over de moeilijke tijd na haar relatiebreuk, de eenzaamheid en een hoopvol leven. “Ik geloof in soulmates.”

Hoe waren de afgelopen maanden voor jou? “Ik ben heel druk ge weest met werk. Met de film ‘Just say yes’, waarin ik Lotte speel die haar droomhuwelijk al helemaal heeft uitgestippeld, maar dat mis ziet lopen. En ook met Free a Girl, plús mijn nieuwe lifestyle app. Tijdens de coronatijd heb ik veel met Xess in LA gezeten. We hebben het ontzettend fijn gehad samen, maar ik heb me ook wel eenzaam gevoeld. Als ik hem op bed had gelegd, zat ik daar alleen en dan ga je nadenken over alles in ’t leven… Dat kan mooie gevoelens opwek ken, maar ook heel verdrietige.”

Yolanthe en haar man Wesley Sneijder gingen in 2019 na negen jaar uit elkaar. Vorig jaar nam Wesley in zijn biografie de schuld daarvoor op zich. Hij vertelt in het boek over drank, andere vrouwen en uitspattingen. Wesley: “Het waren niet alleen de feestjes, het was ook mijn temperament, waardoor ik Yo niet altijd heb behandeld zoals het hoort.”

Hakte alles er extra hard in door dat thuiszitten? “Soms wel, want je kunt niet voor je gevoelens weglopen. Ik denk dat het goed is om er doorheen te gaan. Je kunt wel continu onder de mensen zijn om bepaalde emoties te ontlopen, maar het gaat je toch pakken. Linksom of rechtsom moet je accepteren: ik heb deze pijn nu, ik ben even alleen, en op een dag wordt het weer anders. Er zijn momenten geweest dat ik me afvroeg: kan ik dit wel? Maar ik ben optimistisch, en ik weet dat ik overal doorheen kom. Ik geloof dat alles om een reden gebeurt, uiteindelijk word ik er wijzer en sterker van. Ik krijg vaak lieve brieven en berichten op social media van andere vrouwen die door zo’n rotfase gaan of zijn gegaan. Ze vragen mij hoe ik het doe. Ik vind het belangrijk om te laten zien dat het bij mij ook niet altijd makkelijk gaat. Je hebt lange tijd je leven met iemand gedeeld, dat is niet in één keer klaar. Alles heeft tijd nodig. Er is liefde mee gemoeid, en dat zet je niet zomaar uit, dat maakt het zo moeilijk.”

Je hebt al vaker uitgesproken dat je in ware liefde blijft geloven. Waar komt dat vertrouwen vandaan? “Ik hou van de liefde, en ik geloof dat er genoeg lieve mensen rondlopen die elkaar wat extra’s te bieden hebben. Tuurlijk heb ik mezelf afgevraagd: is het realistisch dat ik nog eens iemand tegenkom met wie ik zoiets op ­ bouw? Maar waarom niet? Je eigen instelling is bepalend; ik ben jong en heb nog een heel leven voor me. Momenteel is het niet ’t belangrijkste in mijn leven. Er gebeurt zoveel, ik zie wel wat er op mijn pad komt. Maar leven met hoop in de liefde vind ik fijn. Ik geloof in soulmates. Dat hoeft niet één persoon te zijn, er kunnen meerdere soulmates langskomen.”

Heb je jezelf ooit verwijten gemaakt dat het samen niet gelukt is? “Nee, verwijten niet. Er was veel verdriet en ergens ook teleur ­ stelling. Ik ben veel gaan lezen en las dat je als persoon eigenlijk nooit kunt falen. Een situatie kan dat wel. Hierdoor kon ik de teleurstelling makkelijker loslaten. Ik ben gaan kijken naar al het moois wat eruit voortgekomen is. Het allermooiste is uiteraard ons zoontje Xess Xava. Maar ook alle bijzondere, liefdevolle momenten en herinneringen zal ik voor altijd koesteren.”

Je hebt er nooit een geheim van gemaakt dat je grootste droom nog een kindje is. Hoe zie je dat nu voor je? “Ik droom daar nog steeds van, maar als ik iets geleerd heb, is het dat ’t leven nooit zo loopt als je denkt. Je mag dromen, maar je moet je er niet op vastpinnen, want dan krijg je te dealen met veel teleurstellingen. Maar hé, alles kan, waarom niet? Misschien krijg ik nog wel meer kinderen, dat zou fantastisch zijn. Maar zo niet, dan accepteer ik dat ook.”

Meer lezen over Yo? Je leest 't in de nieuwste Beau Monde, vanaf morgen te koop!

Bron: Jill Waas | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws