Pracht & praal: de duurste (!!) trouwjurken van de sterren

Echte liefde is van onschatbare waarde. Maar sommige bruidsjurken zijn nóg onbetaalbaarder

Lees ook

Echte liefde is van onschatbare waarde. Maar sommige bruidsjurken zijn nóg onbetaalbaarder

Grace Kelly – € 480.000

© BrunoPress

Voordat hertogin Kate, prinses Diana en koningin Máxima er waren, was er prinses Grace, trendsetter op het gebied van sprookjesachtige prinsessen-trouwjurken. De actrice trouwde in 1956 met prins Rainier III van Monaco in een kanten creatie, versierd met parels, van Helen Rose, een Hollywood kostuummaakster. De couture droom kostte bijna een half miljoen. Een record voor die tijd!

Serena Williams – € 3.100.000

Als je trouwt voor het oog van Beyoncé en Kim K. móet je wel met een spectaculaire japon komen. Enter Sarah Burton voor modehuis Alexander McQueen (ook verantwoordelijk voor de jurk van Kate Middleton). Die naast héél veel stof ook héél veel bling in de creatie verwerkte. (Fijn detail: omdat de japon te groot was om in te dansen, droeg Serena tijdens het feest een verengevalletje van Versace.)

Kim Kardashian – € 510.000

Natuurlijk staat Kim ‘More Is More’ Kardashian op deze lijst. Haar derde trouwjurk was haar duurste (tot nu toe). In 2014 trouwde de reality diva haar Kanye in een handgemaakte Givenchy met sleep van drie meter. Kimmie zou later verklaren dat het de gelukkigste dag van haar leven was, op één smet na: ze had graag in het Kasteel van Versailles willen trouwen, maar de Franse eigenaren hadden “nee” gezegd. De bruten!

Victoria Swarovski – € 950.000

© Chris Singer

Als je achternaam Swarovski is, betekent dit dat je trouwjurk bezaaid zal zijn met Swarovski-kristallen. Op Victoria’s japon, gemaakt door Michael Cinco, zaten er precies 500.000. De creatie woog 46 kilo, wat bijna niet te doen was, ook door de sleep van acht meter. Victoria, jurylid van ‘Germany’s got talent’: “Niet praktisch, wel beeldschoon. Ik voelde me een sprookjesprinses. Een meisjesdroom werd werkelijkheid.”

Bron: Sandra ten Brink | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook