Spraakmakend royal liefde: Märtha Louise van Noorwegen & Durek Verrett

Overspel, familievetes, culturele verschillen... De relaties van deze royals gingen bepaald niet over rozen.

Overspel, familievetes, culturele verschillen… De relaties van deze royals gingen bepaald niet over rozen. Toch kregen ze een happy end!

Vandaag op de planning: prinses Märtha Louise van Noorwegen en Durek Verrett.

De meest spraakmakende love story van de laatste tijd is ongetwijfeld die van (hoogsensitieve en heldervoelende engelenfluisteraar) prinses Märtha Louise van Noorwegen en Durek Verrett (zelfverklaard ‘spiritueel gids’, ‘begaafd healer’ en ‘global ambassador van de liefde’). Verrett noemt zich ‘een urban sjamaan, die voortkomt uit geslachten die zich bezighouden met Haïtiaanse voodoo en inheemse Noorse geneeskunst. Durek shopt, niet gehinderd door keuzestress, uit een schier eindeloos aanbod aan ‘universele helende energieën’ en beroept zich op een waar smörgåsbord van Kaballah, Maori, Huna, Mahayana boeddisme en oorspronkelijke tradities.

De ‘tweelingvlam’ en ‘de godin’ Durek is de zoon van een Afrikaans-Haïtiaanse vader en een Oost-Indisch-Noorse moeder. Hij zou al op zijn twaalfde aan zijn sjamanistische studies zijn begonnen, als ‘spiritueel erfgenaam’ van zijn overgrootmoeder. Op zijn claims valt wel het een en ander af te dingen, maar de liefde gloeit en bloeit tussen hen. De prinses noemt hem “mijn tweelingvlam”, hij spreekt over haar als iemand die: “Pure acceptatie heeft voor mijn multidimensionale zelf. Niet alleen de sjamaan, maar ook de vrouw in me, de sterke man in me, het kleine jongetje, ET, de jaguar, de wetenschapper, de engel en meer. Allemaal worden ze bemind door deze godin die ik eer en aanbid.”

Het lijkt een kwestie van wachten op een verbintenis, officieel/spiritueel. Durek liet een ring maken voor zijn godin, maar moest zijn aanzoeken in Disneyland en Lake Tahoe cancellen “omdat de geesten steeds mijn plannen aan haar verraden, zodat het geen verrassing meer is”. Het is lastig om romantisch te zijn met een vriendin met bijzondere gaven. Onduidelijk is dus of ze nu echt verloofd zijn of niet, al doet dat er niet zoveel toe, zolang de liefde er vanaf spat.

Het koningshuis moest even slikken toen Märtha Louise met een sjamaan thuiskwam. Koning Harald van Noorwegen heeft zekerheidshalve met zijn dochter afgesproken dat ze haar titel niet meer gebruikt voor de zweverige commerciële workshops die ze met Durek geeft; hij is verder welkom in het paleis als ’ie niet te hard zijn gebeden gaat ‘chanten’.

“Mijn vader zei als kind al tegen me dat je trouw moet zijn aan wie je bent, omdat mensen anders onmiddellijk door je façade heen zullen prikken – ik denk dat hij er wel een paar keer spijt van heeft gehad dat hij dat tegen me geeft gezegd,” aldus de prinses. “Ik zou samen moeten zijn met een CEO of een Lord of iemand met een hoge rang. Iets met een sjamaan hebben is vreselijk out of the box. Hier in Amerika staan ze er meer voor open, in Noorwegen is het zeer controversieel. It’s crazy.” Maar ook wel een teken dat liefde veel, zo niet alles, overwint.

Bron: Ella Vermeulen | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws