Alles over blush: van de juiste kleur tot de juiste kwast

Met deze tips en tricks krijg je de perfecte blos op je wangen.

Lees ook

Een beetje blush geeft je meteen een gezonde en frisse uitstraling, mits je de juiste kleur gebruikt en het product goed aanbrengt. We vertellen je alles over blush en delen een aantal tips en tricks waarmee die prachtige blos zo op je wangen tovert.

Wat is blush precies?

Blush (ook wel eens rouge genoemd) is een gekleurde poeder of crème die je aanbrengt op je wangen. Dit geeft een mooie, gezonde blos. Daarnaast kun je blush gebruiken om de vorm van je gezicht optisch te veranderen. Blush werd al gebruikt in de tijd van de oude Egyptenaren. In de achttiende eeuw gebruikten vrouwen rode bessen of bietensap als blush.

De kleur van blush is meestal rood, roze, oranje of bruin. Je brengt blush in principe als een van de laatste stappen in je make-uproutine aan, in ieder geval altijd na foundation en poeder. Uiteraard kun je ook alleen blush gebruiken.

Waar moet je op letten bij het kopen van een blush?

Het belangrijkste bij het kopen van blush is dat je de juiste kleur kiest. De verkeerde kleur doet je zorgvuldig aangebrachte make-uplook teniet. Om een voor jou geschikte kleur te vinden, kun je kijken naar de ondertoon van je huid. Bij mensen met een warme ondertoon staan warme kleuren beter en bij mensen met een koele ondertoon staan koele kleuren beter. Weet je niet wat voor ondertoon je hebt? Er zijn meerdere manieren om hier achter te komen. Als je paarsblauwige aderen hebt en zilveren sieraden je het best staan, heb je een koele ondertoon. Een warme ondertoon heb je als je groenblauwige aderen hebt en gouden sieraden je beter staan.

Een andere keuze is of je de blush in poeder- of crèmevorm wilt. De poederblush is de meest bekende vorm en zie je het vaakst in de schappen liggen. Deze blush leent zich goed voor bijna elk type huid, vooral voor vettere huiden. Een crèmeblush is het meest geschikt voor de oudere of droge huid. Dit type blush hoef je niet met een kwast aan te brengen en zit daarom over het algemeen ook sneller op je gezicht.

Houd bij het aanbrengen rekening met de vorm van je gezicht 

Hoe je blush het beste aan kunt brengen, is afhankelijk van de vorm van je gezicht. Bij een rond gezicht leg je de focus op je jukbeen. Heb je een lang, ovaal of rechthoekig gezicht? Dan breng je de blush aan op de appeltjes van je wangen. Bij een hartvormig gezicht breng je de blush aan onder de appeltjes van je wang. Je kunt het best even glimlachen als je blush aanbrengt, zodat je precies weet waar de appeltjes van je wangen zijn.

Een goede kwast is een must 

Een goede blushkwast is de investering zeker waard. Met je vingers of het kleine kwastje dat er soms bij zit ,krijg je toch een minder fraai resultaat. Met een blushkwast kun je de blush het mooist verdelen. Over het algemeen werkt een schuine blushkwast altijd goed.

Overige tips voor het aanbrengen van blush

– Tik de bluskwast altijd even lichtjes af voor het aanbrengen. Je voorkomt zo dat je te veel blush opdoet en dat ziet er heel onnatuurlijk uit. Het is sowieso beter om niet met te veel beginnen. Je kunt beter met laagjes werken.

– Sommige vrouwen gebruiken hun bronzer als blush. Deze twee producten hebben echter niet dezelfde functie. Een bronzer dient ervoor om je huid een gebronsd tintje te geven. Daarnaast kun je bronzer op meerdere plekken opdoen: je jukbeenderen, kaak, neus en voorhoofd.

– Breng je blush het liefst aan in kunstlicht. Dit kan er ineens heel anders uitzien in daglicht.

– Op een droge huid zal de blush minder goed uitpakken. Zorg dat je huid goed gewassen en gehydrateerd is voordat je blush aanbrengt. Als je eerst een make-up primer opdoet, zal je blush langer blijven zitten.

– Blush met een glans kan mooi zijn, maar wel de oneffenheden in je gezicht benadrukken. Houd daar dus rekening mee. Het staat daarom niet zo mooi bij rijpere huiden of als je een droge winterhuid hebt.

– Ben je je blush vergeten? Je kunt ook best je lipstick gebruiken! Smeer het wel meteen uit om een clowneske look te voorkomen.

Beeld: Unsplash

Laatste nieuws

Zie ook