Op deze manier draagt Eloise de overleden prins Friso altijd bij zich

'Ik doe deze ketting nooit af.'

Eloise van Oranje zul je niet snel zonder sieraden tegen het lijf lopen. Er is één ketting in het bijzonder die de gravin nooit afdoet.

Geen dure designerstukken

In de nieuwste Vogue vertelt Eloise dat ze enorm van mode houdt, maar dat comfort voor haar het allerbelangrijkst is. “Je kunt me zo’n beetje uittekenen in een baggy spijkerbroek, grote trui, Dr. Martens of Nike Air Jordans en een schoudertasje”, vertelt ze. “En sieraden! Zonder sieraden voel ik me naakt”, voegt ze snel toe. Aan dure witgouden of diamanten sieraden doet ze echter (nog) niet. “Sparen en investeren in een duur designerstuk doe ik niet. Daar ben ik nog een beetje te jong voor”, aldus de 18-jarige.

Prins Friso

Toch is er één waardevol sieraad dat Eloise altijd om haar nek heeft hangen. Een kettinkje met parelhanger is haar enorm dierbaar, omdat ze deze kreeg van haar peetoom prins Friso toen ze gedoopt werd. “Ik doe het nooit af”, vertelt ze.

Gouden ring

Ook de prachtige gouden ring met saffier en diamanten die ze van oma Beatrix kreeg, draagt ze elke dag om haar vinger. “Al haar kleindochters krijgen op hun twaalfde verjaardag een ring van haar”, vertelt Eloise openhartig over de ring. “Ik weet nog dat ik midden in de nacht wakker werd en merkte dat mijn vader de ring om mijn vinger probeerde te doen. Hij dacht: dat is leuk, dan wordt ze op haar verjaardag als verrassing wakker met die ring om”, herinnert de 'gravinfluencer' zich. Zij was daar echter minder van gecharmeerd. “Ik dacht alleen maar: laat me slapen!”

Bron: Grazia | Beeld: Open Kaart – Robbert Rodenburg

Laatste nieuws