Deze naam had hertogin Kate eigenlijk voor prins George in gedachten

Dit was op een haar na de naam van de toekomstige koning geworden.

De oudste zoon van de hertog en hertogin van Cambridge was bijna met een andere naam door het leven gegaan. En nee, het is níét Louis.

Kleine druif

Op de naam voor het toekomstige kindje van Harry en Meghan wordt nu al gewed, en het liep jaren geleden niet anders toen Kate Middleton in verwachting was. Toch wist ook de hertogin zelf niet onmiddellijk dat haar oudste zoon de naam George zou krijgen. Eerst had ze namelijk haar zinnen gezet op een andere jongensnaam.

“Naar verluidt noemde Kate haar babybump 'onze kleine druif' toen ze in verwachting was van haar eerste kind, en er was een stortvloed aan weddenschappen over wat de naam kon worden”, herinnert royal expert Kate Nicholl zich.

Tweede naam

De naam die de hertogin in eerste instantie voor de troonopvolger had bedacht, is uiteindelijk de tweede naam van prins George geworden. “Kate vermoedde blijkbaar al dat het een jongetje zou worden en had haar zinnen gezet op de naam Alexander. William en Kate hadden nog niet besloten hoe ze hun eerste kind zouden noemen”, vertelt Nichols aan Vanity Fair.

Uiteindelijk kreeg de royal baby de namen George Alexander Louis. Waardoor Kate van gedachten is veranderd, blijft – zoals wel vaker bij persoonlijke koninklijke zaken – onduidelijk. In ieder geval is George geen gekke keuze geweest. Het is een direct eerbetoon aan koning George VI, de vader van koningin Elizabeth, en het is bovendien een van de namen van prins Charles.

We zouden de oudste Cambridge-spruit ook niet meer kunnen voorstellen als een Alex. Maar wie weet volgt er nog een broertje of zusje

Bron: Marie Claire UK | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws