‘Prins William hoopt op verzoening met prins Harry’

Wel hangt het allemaal af van wat Meghan prijsgeeft tijdens 'het grote interview'.

Lees ook

De broederlijke band tussen prins William en prins Harry is weer aardig bekoeld door alle commotie van vorige week. Toch melden koninklijke bronnen dat de hertog van Cambridge alles bij wil leggen. “Ze hebben nog een lange weg te gaan.”

Royal duty

Toen koningin Elizabeth vorige week aankondigde dat Harry en Meghan niet langer in dienst van het koningshuis zouden zijn, sloegen de Sussex'jes terug. In het officiële bericht van Buckingham Palace was te lezen dat de twee hun titels en beschermheer- en vrouwschappen op moesten geven: “De Queen bevestigt dat door afstand te nemen van het werk van de Koninklijke Familie, het niet meer mogelijk is om door te gaan met de verantwoordelijkheden en plichten die komen kijken bij een leven in dienst van de gemeenschap.”

Harry en Meghan hadden een weerwoord klaar en brachten óók een statement naar buiten: “Zoals blijkt uit hun werk van het afgelopen jaren, blijven de hertog en hertogin van Sussex toegewijd aan het uitvoeren van hun plicht en dienstbaarheid voor het Verenigd Koninkrijk en de rest van de wereld. Ongeacht hun officiële rol blijven ze hun steun aanbieden aan organisaties die zij vertegenwoordigen. We kunnen allemaal een leven van dienstbaarheid leiden. Dienstbaarheid is universeel.”

Boos en bedroefd

Volgens ingewijden schoot dit bericht bij prins William in het verkeerde keelgat. De hertog van Cambridge zou 'erg bedroefd en erg geschrokken zijn' door de sneer van zijn broer naar de Queen. Ook zou William het bericht aan het adres van zijn 94-jarige grootmoeder 'beledigend en respectloos' hebben genoemd.

En tóch zal de toekomstige koning zijn best doen om alle scheurtjes te herstellen, melden royal sources. Prins William wil zich vooral op 'familiezaken' richten wat zijn broer en schoonzus betreft. “Beide partijen doen de laatste tijd steeds meer hun best. Nu het gevoelige punt 'werk' wergvalt, kunnen ze hopelijk weer aan hun broederlijke band werken. Maar er is nog een lange weg te gaan.”

Interview bij Oprah

“Hopelijk maakt het interview dat eraan zit te komen het niet moeilijker”, besluit de anonieme bron. Daarmee verwijst hij naar het interview dat Oprah Winfrey afgelopen week opnam met de Sussex'jes en dat op 7 maart uitgezonden zal worden in de VS. Verwacht wordt dat Meghan in dit tell-all gesprek alle details over de afgelopen jaren naar buiten brengt. “Maar niets wijst op een persoonlijke aanval op leden van Koninklijk Huis. Er is een groot verschil tussen de 'familiefirma' en de familie zelf.”

Als de hertog en hertogin niet nog meer 'beledigende' uitspraken doen, zou prins William zeker bereid zijn om de relatie met zijn broer te herstellen. “Er is hoop dat ze allemaal vooruit kunnen kijken nu deze losse eindjes eindelijk aan elkaar zijn geknoopt.”

Stiekem hopen we zowel op een sappig interview als op een verzoening van de Windsor-broers. Je weet maar nooit, maar we vermoeden dat de Sussex-storm voorlopig nog niet over is gewaaid…

Bron: Sun | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook