Dit is waarom hertogin Kate haar naam wil veranderen

Wanneer prins William de rol als koning op zich neemt, wordt hertogin Kate koningin.

Lees ook

Tijd om formeel en serieus voor de dag te komen, moet de hertogin van Cambridge gedacht hebben.

Naar verluidt wil Kate Middleton, hoe we haar het best kennen, haar naam veranderen. En geen paniek hoor, want zo drastisch is ie niet.

Het is de hertogin zelf die met de vraag bij haar vrienden kwam aanzetten. De vraag luidt of ze haar vanaf nu Catherine willen noemen, in plaats van Kate. “De hertogin heeft de afgelopen weken stilletjes laten weten dat ze de informele 'Kate' achterwege wil laten en dat ze in de toekomst bekend wil worden onder haar volledige naam: Catherine”, legt royal expert, Adam Helliker uit. Dit was al haar wens, voordat ze in het huwelijksbootje stapte met een Britse prins, maar men kon de naam 'Kate Middleton' maar niet loslaten.

Nu haar rol als toekomstige koningin serieuzer wordt én dichterbij komt, is ze zich gretig aan het voorbereiden. Met als pré: het veranderen van haar naam. Hoe Catherine (we wennen het ons alvast aan) zich verder voorbereidt als toekomstig koningin, lees je in dit artikel. Wanneer prins William de rol als koning op zich neemt, wordt hertogin Kate koningin. En eerlijk is eerlijk, Queen Catherine klinkt net iets koninklijker dan Queen Kate.

Princess of Wales

Wánneer prins Charles koning wordt (inderdaad, wánneer Charles?!), neemt prins William de titel 'Prins van Wales' over. Hiermee krijgt Kate de keuze of zij de titel, die verbonden is aan Diana, wil gaan dragen. Maar volgens bronnen wordt aangenomen dat Kate deze titel waarschijnlijk eerder zal gaan dragen dan verwacht. Volgens koninklijke experts zou koningin Elizabeth II over twee jaar haar bevoegdheden kunnen opgeven, waardoor de titels van iedereen vroegtijdig zouden veranderen en zullen worden doorgeschoven.

Sinds het overlijden van Diana is de titel een middelpunt van discussie geworden. De titel is namelijk verbonden aan de omgekomen prinses en is nog altijd een gevoelig onderwerp in de Britse koninklijke geschiedenis. Zo koos Camilla ervoor om gedurende haar huwelijk met prins Charles geen gebruik te maken van deze titel, uit respect voor prinses Diana. Zij koos in plaats daarvan haar publiekelijke titel, de hertogin van Cornwall. Camilla werd destijds gezien als 'de andere vrouw' en de meest gehate vrouw in het Verenigd Koninkrijk genoemd, dus haar keuze om de titel niet te dragen sierde haar. Met hertogin Kate is deze kwestie anders en royaltyliefhebbers zien dan ook graag dat zij de titel gaat gebruiken tijdens het klaarstomen voor haar job als toekomstig koningin. To be continued.

Bron: Marie Claire UK, Sunday Express UK | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook