Prins Harry onthult wat hij écht van The Crown vindt

Ook weet hij welke acteur geknipt zou zijn om hem te spelen in de serie.

Voorgoed royal af? Dan hoef je óók je mening niet meer voor je te houden, moet prins Harry gedacht hebben. Voor de Late Late Show liet de hertog van Sussex zich rondrijden door Los Angeles terwijl zijn vriend James Corden hem het hemd van het lijf vraagt. En daarbij kwamen we heel wat te weten over de meest spraakmakende prins du moment.

The Crown

Je kunt Netflix-hit The Crown niet kijken zonder je af te vragen of de Queen herself ook alle afleveringen heeft gezien. Hoewel de Royal Family zich niet vaak uitlaat over de serie, deed prins Harry – die nu toch zijn werk als royal definitief heeft neergelegd – hier wel een boekje over open.

“Het is fictief, maar het is losjes gebaseerd op de waarheid”, aldus Harry, “Het is natuurlijk niet helemaal nauwkeurig, maar het geeft je wel een globaal idee van die levenswijze, van de druk om plichten en diensten boven de familie en alle andere dingen te stellen, van wat daarvan kan komen.”

Feit en fictie

De Netflix-serie is dus geen doorn in het oog voor de prins. “Ik voel me beter bij The Crown dan bij de verhalen die over mijn familie, mijn vrouw of mezelf worden geschreven.”

“Want het verschil is dat [de serie] duidelijk fictie is, terwijl [de verhalen] naar buiten worden gebracht als een feit omdat je zogenaamd nieuws bent. Daar heb ik echt moeite mee.”

Damian Lewis

Wanneer de vraag gesteld wordt welke acteur prins Harry zou kunnen gaan spelen in de serie, heeft de duke of Sussex zijn antwoord klaar: dat moet Billions-acteur Damian Lewis zijn.

“Ik denk dat Damian Lewis jou moet vertolken en ik William“, grapt James. Waarop de prins antwoordt: “Dat is geen geweldige casting, maar het is casting!”

Bekijk hieronder de hele video:

Bron: The Late Late Show with James Corden | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws