Cameron Diaz onthult waarom ze stopte met acteren: ‘Het is een enorme opluchting’

Tegenwoordig zit de 'gepensioneerde' actrice in de wijnbusiness.

De blonde actrice had het helemaal gemaakt in Hollywood en kon nog makkelijk wat jaartjes mee. Toch kondigde ze in 2018 haar acteerpensioen aan. Waarom stapte ze uit de spotlights?

Family first

Van Charlies Angels en The Mask tot The Holiday, My Sister's Keeper en nog heel veel meer: Cameron speelde in tientallen grote films. Er zal een flink bedrag op haar bankrekening staan, dus voor het geld hoeft ze het niet te doen. Maar dat is niet de reden dat ze stopte met acteren. Ze deed het voor haar zichzelf, haar familie en uiteindelijk vooral voor haar dochter, vertelt ze aan SirusXM.

“Nu ik moeder ben kan ik me niet voorstellen om 14 tot 16 uur per dag op een filmset te staan en niet bij mijn kind te zijn. En dat wil ik ook niet. Ik zou nooit de moeder kunnen zijn die ik nu ben als ik ervoor gekozen had om door te gaan met acteren”, laat ze weten. Cameron en haar man Benji Madden werden eind 2019 ouders van dochter Raddix.

Opluchting

In 2020 liet ze in een interview met Gwyneth Paltrow weten dat 40 the magic number was: “Ik besloot toen dat ik mijn leven opnieuw wilde gaan leiden, maar dan op een andere manier. Jarenlang werkte ik me kapot van 's morgens vroeg tot 's avonds laat en dat vrat aan me.” Ze besloot te stoppen met acteren en zich te richten op haar persoonlijke leven en haar relaties met vrienden en familie.

“Voor het eerst in mijn leven ging ik echt voor mezelf zorgen, in plaats van gejaagd door het leven te gaan. Het is een enorme opluchting, hoe gek dat voor sommige mensen misschien ook klinkt. Het is heel intens om altijd maar in 'the spotlight' te moeten leven en aan dat ideale plaatje te moeten voldoen.”

Nieuwe passie

Of we ooit nog een comeback kunnen verwachten? Waarschijnlijk niet. Het leven dat Cameron nu heeft, bevalt haar wel. “Ik zeg nooit nooit in het leven, zo zit ik gewoon niet in elkaar. Of ik ooit nog een film ga maken? Ik denk het niet. Maar dat weet ik niet zeker, ik heb echt geen idee.”

Dat de voormalige actrice nu van het goede leven geniet, daar getuigt haar nieuwe passie wel van. Vorig jaar lanceerde Cameron het biologische, clean en vegan wijnmerk Avaline. Doe ons ook maar een glaasje!

Bron: RTL, Instagram | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws