Nieuwe beelden van film ‘Spencer’ tonen actrice Kristen Stewart als prinses Diana

We kunnen niet wachten tot het eindresultaat!

Lees ook

De lockdown duurt voort en we hebben alle (royal) dramaseries inmiddels uitgekeken. Gelukkig zit er meer materiaal aan te komen.

Van Twilight naar tweed

Wie aan Kristen Stewart denkt, zal haar eerder in verband brengen met vampiers dan met de royal family. De Amerikaanse actrice verwierf namelijk faam met de tienerhit Twilight. Op de filmset van Spencer bewijst Kirsten echter dat ze een steengoede prinses Diana neer kan zetten.

Momenteel zijn de opnames van Spencer in volle gang. De film gaat over de drie dagen waarin prinses Diana en prins Charles besluiten om een punt achter hun huwelijk te zetten.

“Het zijn slechts drie dagen van haar leven en in die zeer korte tijd kun je een breder, groter perspectief krijgen van wie ze was”, vertelt regisseur Pablo Larraín.

In de rol van 's werelds meest geliefde prinses ziet Kristen er wel een tikkeltje anders uit dan we gewend zijn. De Twilight-ster heeft zichzelf het iconische kapsel van Diana aangemeten en steekt zich voor de opnames in classy jaren negentig outfits. Met een opmerkelijk detail: aan haar voeten draagt ze sneakers die niet bij het totaalplaatje passen (zelfs niet voor de immer vernieuwende Lady Di!). We gaan er maar vanuit dat die niet in beeld komen…

Bekijk foto's van de filmset *HIER*.

Goed gecast

We zien de gelijkenissen zéker, maar voor Kristen is het vertolken van Lady Di geen gemakkelijke klus.

“Het is enorm intimiderend want iedereen kent die stem. Die was zo apart en herkenbaar”, vertrouwde ze eerder al toe aan InStyle. Naast grondige voorbereidingen met een accentcoach deed de actrice zelf ook het nodige onderzoek: voor de opnames van de film wilde ze álle biografieën over Diana uitlezen.

Regisseur Pablo Larraín heeft er alle vertrouwen in dat Kristen een mooie Diana neer weet te zetten, laat hij weten in een interview: “Om dit goed te doen, heb je iets heel belangrijks nodig: mysterie. Kristen kan heel veel dingen zijn, en ze kan zowel mysterieus en fragiel zijn als erg sterk. Dat is wat we nodig hebben.”

Eerder werd er ook al een foto van Kristen in de rol van Diana vrijgegeven, waarop te zien is dat ze de befaamde blik van de prinses aardig onder de knie heeft.

Spencer verschijnt naar verwachting in het najaar, hopelijk tegen die tijd gewoon weer in de bioscoop.

Bron: E! Online, Vogue, Grazia | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook