Waarom hertogin Kate en prinses Diana er dezelfde opvoedingsprincipes op nahouden

We zien weer een duidelijke overeenkomst tussen hertogin Kate en haar wijlen schoonmoeder.

Dat Kate Middleton zich weleens laat inspireren door de iconische looks van prinses Diana of met een sieraad van haar schoenmoeder verschijnt, is niets nieuws. Maar het blijft niet alleen bij kledingkeuzes. Blijkbaar lijken de twee ook op elkaar wat het ouderschap betreft.

Volgens bronnen van The Sun heeft Kate precies dezelfde prioriteiten voor haar kinderen – prins George, prinses Charlotte en prins Louis –als haar schoonmoeder destijds had voor prins William en prins Harry.

“Kate heeft altijd gewild dat haar kinderen in de echte wereld opgroeien”, vertelt de ingewijde. “Zij en William willen niet dat ze in een soort gouden bubbel wonen. Ze willen dat ze opgroeien met dezelfde ervaringen als andere kinderen.”

Geen kostscholen, handenvol nanny's en lange buitenlandse reizen zonder kinderen dus – iets wat een generatie eerder nog volstrekt normaal was voor de royals, maar wat voor zowel voor Diana als voor Kate geen optie was. Hun grootste missie: de kinderen een vrije, gelukkige jeugd gunnen.

“Kate is zich ervan bewust hoeveel William van zijn moeder hield. Ze was helemaal niet ouderwets en wilde dat William en Harry niet buiten de boot zouden vallen bij hun schoolvrienden, dat ze een normale jeugd hadden. Dat stokje heeft ze overgedragen aan Kate.”

Bron: Marie Claire UK | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws