Deze 5 ‘slechte’ gewoontes kunnen broze nagels veroorzaken

Zo houd je jouw nagels gezond en sterk.

Vanaf dinsdag 2 maart kunnen we weer, maar door de gesloten beautysalons hebben we de afgelopen tijd zelf onze nagels moeten onderhouden. En deze vijf veelgemaakte fouten hebben daar niet bepaald bij geholpen… Probeer ze voortaan te vermijden als je zelf met je nagels in de weer gaat, zodat je vingertoppen er gezond en sterk uit blijven zien.

1. Je gebruikt de verkeerde vijl

Die multipakken die je weleens bij de drogist kunt vinden, klinken altijd erg verleidelijk, maar sommige van deze vijlen doen meer kwaad dan goed. Hoe dat komt? Soms kunnen ze broos zijn, waardoor de uiteinden van je nagels kunnen splijten. Ai! Hoe je er dan voor kunt zorgen dat je nagels mooi en sterk blijven? Investeer in een goede nagelvijl, het liefst van glas of kristal. En nog een tip: vijl niet heen en weer, maar vijl langzaam in één richting om je nagels intact te houden.

2. Je gebruikt geen basislaag

We kunnen het niet vaak genoeg blijven herhalen, maar er bestaan niet voor niets base coats op de markt. Sla jij dit laagje vaak over? Well, think again! Een basislaag werkt niet alleen als een soort 'klittenband' voor je nagellak, zodat deze langer blijft zitten, het beschermt je nails ook tegen vlekken. Deze ontstaan vaak als je een donkere nagellak gebruikt en kunnen na verloop van tijd zelfs een beetje geel worden. Allesbehalve aangenaam, vooral als je het liefst een nude of transparant lakje aanbrengt.

Nog een fijn weetje: een base coat zorgt ook net voor wat meer versteviging.

3. Je gebruikt nooit nagellakremover

Pulk je altijd je nagellak eraf in plaats van een nail polish remover te gebruiken? Niet meer doen! Want wanneer je het er vanaf 'trekt', kun je ook een laagje van je eigen nagels verwijderen. Het resultaat? Gevlekte, ruwe of zelfs schilferige nagels. Na een tijdje kunnen ze hierdoor zelfs verzwakken, waardoor ze zacht of buigzaam aanvoelen. Gebruik dus altijd een nagellakremover of lak de nagel opnieuw in dezelfde kleur.

4. Je verzorgt je nagelriemen niet

Wist je dat je nagelriemen invloed kunnen hebben op je nagelbed en de manier waarop je nagels groeien? Als je huid rondom je nagels altijd ontstoken is, kunnen je nagels sneller 'hobbelig' en 'ribbelig' zijn. Hydrateren is dan ook dé key. Een fijne nagelriemolie of het gebruik van handcrème na het handen wassen kan al enorm helpen om je nagelriemen gezond te houden.

5. Je gebruikt aceton

Een nagellakremover mét aceton verwijdert weliswaar je nail polish in een rap tempo, maar je kunt toch beter overstappen naar eentje zonder dit middel. Een nagellakremover zonder aceton zorgt er namelijk voor dat je nagels niet uitdrogen, waardoor ze ook minder snel zullen splijten. Het duurt misschien ietsjes langer om die hardnekkige kleur te verwijderen, maar op lange termijn hebben je nagels er veel baat bij!

Bron: Marie Claire | Beeld: Pexels

Laatste nieuws