Ellemieke Vermolen openhartig over breuk Sergio Herman

"Ik moet loslaten en vertrouwen hebben."

Lees ook

Na twaalf jaar zetten Ellemieke Vermolen en Sergio Herman begin dit jaar een punt achter hun relatie.

Sindsdien hielden beide partijen de lippen stijf op elkaar, maar op Instagram vertelt Ellemieke nu toch wat meer over hoe ze dit allemaal beleeft. “Ik moet loslaten en vertrouwen hebben.”

Ellemieke reageert op haar Instagrampagina nadat een volger zich afvroeg hoe het met haar ging, waarop ze antwoordde: “Een scheiding is niet gemakkelijk, maar ondanks al het verdriet word ik er sterker van. Ik geloof dat bepaalde dingen moeten gaan zoals ze moeten gaan. Loslaten en vertrouwen hebben.” Op de vraag of ze zichzelf ooit weer ziet daten, antwoordt ze: “Pffff, daar ben ik echt nog niet mee bezig!”

Herman en Vermolen waren twaalf jaar getrouwd en hebben twee zoons samen, Noah (11) en Zenna (9). Het stel wil vooralsnog niets kwijt over de reden van de breuk. “Ik spreek alleen namens Sergio, maar hij gaat in het belang van de kinderen hier niets over zeggen”, aldus de manager van de chef-kok.

Zware tijden

Het stel sprak in het verleden vaker over zware tijden die ze tijdens hun huwelijk doormaakten. Maar Ellemieke liet zich eerder dit jaar in het weekblad Humo nog ontvallen hoe de eerste lockdown hun huwelijk juist sterker had gemaakt. “Voor mij was dat een héél fijne tijd”, vertelde ze. “Sergio was twee weken thuis, bijna drie zelfs. Je voelt natuurlijk een zekere stress, maar verder hebben we ons zelden zo verbonden gevoeld met elkaar. Alles is min of meer gereset. We werden gedwongen onszelf af te vragen: wat is er nou echt belangrijk in het leven? Mijn antwoord op die vraag is simpel: ons gezin.” Over haar echtgenoot zei ze toen: “Sergio wordt graag vertroeteld en gepamperd, hij is blij als het wasje en plasje tegen het einde van de dag voor hém is gedaan. Ik ben een rustige factor in zijn leven. Hij weet dat het thuis allemaal in orde is en dat vindt hij fijn.” Het mocht helaas niet baten en elk gaat z'n eigen weg.

Groot verlies

Exact vier jaar geleden verloren Ellemieke en Sergio ook hun zoontje Josha. Vlak voor de uitgerekende datum bleek het hartje van hun kindje niet meer te kloppen. Ellemieke postte dinsdagochtend een emotionele boodschap op haar Instagram om hun Josha vandaag te herdenken. “Je was helemaal af, zo gaaf zo mooi. Alles erop en eraan. Tien vingertjes en tien teentjes. Ik heb ze geteld zoals elke mama dat doet. Het enige verschil was dat je stil was. Geen gehuil en geen ontmoeting in elkaars ogen.”

Ze steekt mama’s die hetzelfde hebben meegemaakt ook een hart onder de riem: “Weet dat de pijn minder wordt en het gemis soms groter. Zoals de zee, soms wild, soms kalm, eb en vloed. Laat het komen. Wees krachtig en lief voor jezelf, maar vooral trots op wie je nu bent.”

Bron: Instagram Ellemieke Vermolen | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook