Prinses Alexia treedt in de voetsporen van haar vader

Vanaf volgend schooljaar verlaat de prinses Nederlandse bodem.

Prinses Alexia wuift vanaf volgend schooljaar het Haagse gymnasium Sorghvliet vaarwel. De 15-jarige prinses vliegt uit en vervolgt haar opleiding na de zomer in Wales.

United World College of the Atlantic

Niet alleen prinses Amalia is van plan om haar Haagse middelbare school dit jaar te verlaten (met een diploma op zak welteverstaan), ook haar zusje neemt afscheid van Christelijk Gymnasium Sorghvliet. Alexia zal namelijk haar opleiding vervolgen aan het United World College of the Atlantic in Wales, zo maakt de Rijksvoorlichtingsdienst bekend. Daar kan ze haar Internationaal Baccalaureaat in de wacht slepen, een diploma dat in heel Europa wordt erkend.

De prinses treedt daarmee in de voetsporen van haar vader, die hier ook een opleiding volgde. En meer koninklijke lieden weten het opleidingsinstituut te vinden: de Belgische kroonprinses Elisabeth studeerde er vorig jaar af en de Spaanse kroonprinses Leonor mag zich tot de huidige leerlingen rekenen. Zij wordt dus een schoolgenootje van Alexia.

De school werd in 1962 opgericht door Kurt Hahn, die eerder het Schotse Gordonstoun had opgezet (waar onder andere prins Philip en prins Charles hun middelbareschooltijd doorbrachten). Zoals je mag verwachten van een prestigieuze, overzeese school is het 'UWC Atlantic' gevestigd in een eeuwenoud kasteel. De onderwijsinstelling staat bekend om zijn progressieve aanpak en grote focus op duurzaamheid. Ook kan Alexia er alvast oefenen met haar royal duties, want het UWC heeft sociale inzet hoog in het vaandel staan. Naast het volgen van de traditionele vakken is het ook onderdeel van het curriculum om zich in te zetten voor goede doelen en vrijwilligerswerk te verrichten.

Bron: RVD, HLN | Beeld: RVD – Martijn Beekman, Instagram

Laatste nieuws