Hoe gaat het nu écht met prins Philip?

Je kunt je voorstellen, het zorgt voor heel wat commotie bij onze overzeese buren.

Lees ook

Het is een vraag die royaltyfans al enige tijd bezighoudt: hoe gaat het nu écht met prins Philip?

Sinds vorige week ligt de Britse prins (99) in het ziekenhuis. Was het destijds voor “controle”, de prins is deze week overgeplaatst naar het St. Bartholomew’s Hospital in Londen voor het behandelen van een infectie. Je kunt je voorstellen, het zorgde voor heel wat commotie bij onze overzeese buren. Waar de ziekenhuisopname in eerste instantie puur uit voorzorg bleek te zijn, lijkt de verplaatsing dit toch tegen te spreken. Gaat het wel goed met Philip?

Ook het bliksembezoek van zoon, prins Charles, leek de gemoederen flink bezig te houden. “De prins is er een stuk slechter aan toe dan eerst werd gedacht”, werd er gezegd. De vrouw van Charles, hertogin Camilla, verzekert aan Sky News dat er licht aan het einde van de tunnel is. “Het gaat nog best oké, er is lichte beterschap te merken”, vertelde de hertogin van Cornwall tijdens een bezoek aan een vaccinatiecentrum in Croydon.

Prins Charles zichtbaar ontdaan na een bezoek aan zijn vader

‘Vreselijke timing van de Sussex’jes’

In het interview met Oprah willen de Sussex'jes – nu officieel royal-af – hun kant van het verhaal niet langer onder stoelen of banken steken. Dat tot grote schrik van Buckingham Palace, dat niet bepaald op zo'n candid discussion zit te wachten. Volgens een bron van Us Weekly zijn ook prins William en hertogin Kate niet te spreken over het besluit van Harry en Meghan om het interview plaats te laten vinden: “Ze vinden het onaanvaardbaar, vooral gezien de vreselijk slechte timing met prins Philip die in het ziekenhuis ligt. Ze zijn er erg door ontdaan.”

Inmiddels ligt de prins zo'n 15 dagen in het ziekenhuis. We wensen Philip veel beterschap en hopen op een spoedig herstel!

UPDATE

Prins Philip is woensdag behandeld voor een bestaande hartaandoening. Naar verwachting blijft hij een aantal dagen ter observatie in het ziekenhuis. Britse media schrijven dat de behandeling niet acuut was en Philip al langer last had van de hartaandoening.

Bron: Sky News | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook