6 dingen die Harry en Meghan over de royal family onthulden tijdens het Oprah-interview

'Ik denk dat dat heel schadelijk voor het koningshuis zou zijn'.

Het spraakmakende interview met Meghan Markle is eindelijk uitgezonden in de VS. Zoals verwacht namen de hertog en hertogin van Sussex geen blad voor de mond toen ze aanschoven bij Oprah Winfrey. Dit is wat Harry en Meghan onthulden over the Firm.

1. Meghan voelde zich niet beschermd

In eerste instantie wilde Meghan gewoon doen wat the Firm haar opdroeg, omdat ze dacht dat ze haar op die manier zouden beschermen. Maar het tegendeel bleek waar: “Niet alleen werd ik niet beschermd, maar ze waren bereid om te liegen om andere leden van de familie te beschermen. Ze waren niet bereid om de waarheid te vertellen en mij en mijn man te beschermen.”

2. Meghan kreeg geen hulp bij suïcidale gedachten

Het leven als royal en de negatieve media-aandacht dreven Meghan tot wanhoop. Tijdens haar zwangerschap van Archie bereikte ze een dieptepunt. “Ik durfde het op dat moment niet te zeggen, en ik schaamde me vooral om het toe te geven aan Harry, omdat ik weet hoeveel verlies hij al heeft meegemaakt”, vertelt ze in het interview.

“Ik wilde niet meer leven. Dat was een duidelijke, echte, angstaanjagende en voortdurende gedachte.”

Het Koninklijk Huis bood de hertogin echter geen hulp aan. “Niemand van mijn familie zei er iets over. Dat doet pijn”, laat Harry weten. Pijnlijker nog: de palace officials lieten Meghan geen hulp zoeken, omdat ze bang waren voor de slechte indruk die dit op het Koninklijk Huis zou maken.

3. Er waren zorgen over de huidskleur van zoontje Archie

Een familielid zou zich tijdens de zwangerschap van Meghan zorgen hebben gemaakt over de huidskleur van de baby. “Ik kan niet zeggen wie dat is, want ik denk dat het heel schadelijk voor het koningshuis zal zijn”, vertelt Meghan. “Dat gesprek ga ik nooit delen”, voegt Harry daaraan later toe.

4. De Queen wist dat Harry en Meghan zouden vertrekken

“Ik heb mijn grootmoeder nooit in het duister gelaten, daarvoor heb ik te veel respect voor haar”, laat Harry weten aan Oprah. Al voordat Meghan en Harry hun vertrek van het Koninklijk Huis aankondigden, hadden ze hier meerdere keren met de Queen over gesproken.

Meghan benadrukt dat ze niet vanaf het begin af aan van plan was om te vertrekken, en Harry evenmin. “Ik kon niet eens, ik zat gevangen. Gevangen binnen het systeem, net als de rest van mijn familie. […] Ze kunnen niet zomaar vertrekken.”

5. Er lijkt een ‘onzichtbaar contract’ te zijn tussen de tabloids en de Koninklijke Familie

Vanaf het moment dat Meghan geassocieerd werd met prins Harry leken alle tabloids zich tegen haar te keren. En dat is nooit meer goed gekomen. Volgens Harry is er sprake van een 'onzichtbaar contract' tussen de Koninklijke Familie en de roddelpers, waarbij de tabloids toegang tot informatie kregen zolang de rest van de royal family positief werd neergezet in de media.

6. Het stel ontvangt geen financiële steun meer van de royal family

Sinds hun vertrek in 2020 krijgen de Sussex'jes geen financiële bijdrage meer vanuit het Koninklijk Huis. Prins Harry geeft prijs dat hij daarna teerde op het geld dat zijn moeder, prinses Diana, hem had nagelaten. “Ik denk dat ze het wel aan zag komen.”

Bron: CNN, The New York Times, RTL Nieuws, BuzzFeed | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws