Famous Foodies: Van dwaallicht tot drankorgel

Veel sterren hebben hun inner foodie ontdekt.

Lees ook

De tijd dat celebs leefden op een halve druif per dag is voorbij, veel sterren hebben hun inner foodie ontdekt.

Eva Longoria

Als je helemaal uit Los Angeles naar Barcelona vliegt om bij El Bulli (ooit het beroemdste restaurant ter wereld) te gaan eten, mag je jezelf een foodie noemen. “Ik geloof dat we anderhalf jaar op de wachtlijst hebben gestaan,” zegt Eva Longoria. “Het was een hele ervaring, iets van 48 gangen in zes uur. Ik had het niet willen missen, heel inspirerend.” Aan de slag! Eva kookte vroeger als kind al met haar moeder in Texas en opende in Los Angeles en Las Vegas de succesvolle Beso restaurants. Celebrity kok Todd English is haar partner; wat er op het menu komt, bepalen ze samen. Haar kookboek ‘Eva’s kitchen: cooking with love for family and friends’ biedt een aardig inkijkje in haar smaak. Ook deelt ze op Instagram veel gerechten. En nu? “Ik denk dat dankzij covid-19 veel mensen nu waardering hebben gekregen voor hoe leuk en lekker koken en eten is,” zegt Longoria. “Ik ben zelf vooral aan het experimenteren geweest: taco’s als ontbijt, guacamole, enchiladas – ik ben gek op Mexicaans.” Heeft ze echt helemaal geen calorieënstress? “Ik ben een optimist. Je krijgt maar één kans, haal alles uit het leven. En schaf een crosstrainer aan.”

Blake Lively

Blake Lively kan lekker koken, maar is vooral een bakker. “In mijn ‘Gossip girl’-jaren wilde iedereen het altijd met me hebben over fashion, terwijl mijn favoriete onderwerp cupcakes maken was,” zegt ze. “Mijn ijs van zoute roomboter was zó lekker, maar dan kwam meteen de volgende vraag: hoe blijf je slank? Mensen kunnen gewoon niet meer genieten van eten. Je hoeft er niet meteen een emmer van weg te werken, toch?” Aan de slag! Op elke set volgt Blake lokale kooklessen, ooit nam ze een film aan in het zuiden van de VS, puur om daar ‘álles gefrituurd’ onder de knie te krijgen, en ze ontwierp haar eigen oven voor het luxemerk La Cornue: “Hartig bakken, zoet bakken, als ik maar kan bakken.” En smaakt het ook? Echtgenoot Ryan Reynolds vraagt Blake om voor zijn verjaardag een pastei te maken en schranst daar al van voor hij de kaarsjes heeft uitgeblazen. Blake kan wel wat, met die oven. En nu? Lively is iemand die “goede koffie koud laat worden om een perfecte foto van de bijbehorende taartjes te maken. Instagram heeft me heel sneu gemaakt”

Cameron Diaz

In 2013 telde je in Hollywood alleen mee als je een duur hongerdieet volgde van twee vlokken gestoomde vis met een halve asperge en dertig supplementen. Cameron Diaz’ ‘The body book’ was dan ook huiveringwekkend: ze at álles. Ook koolhydraten, in een tijd dat die nog van de duivel waren. Aan de slag! “Ik was zestien toen ik als model begon, toen kon ik nog leven op drank en vette hap,” zegt ze. “Op mijn 21ste werd ik actrice en was het honger-mager-skinny-honger om mee te kunnen tellen. Ik heb heel veel gelezen over voeding en raakte er steeds meer van overtuigd dat je je lichaam moet voeden om gezond te blijven. Met echt puur eten. Hartige havermout als ontbijt is het einde.” En nu? ‘The body book’ werd een bestseller, drie jaar later volgde ‘The longevity book’ en in 2017 stopte Cameron met acteren. Ze geeft nu workshops over voeding en lanceerde vorig jaar een biologische, vegan wijn: Avaline. “Zo clean als alcohol maar kan zijn,” volgens Diaz.

Gwyneth Paltrow

Ze mag dan nog altijd een alternatief dwaallicht zijn als het aankomt op de heilzame effecten van een jade-ei in je doos stoppen, maar toen bij Gwyneth Paltrow als dertiger ‘de osteoporose van een vrouw van 63’ werd aangetroffen, was ze in één keer klaar met haar obscure diëten. Aan de slag! Gwyneth zou Gwyneth niet zijn zonder een persoonlijke visboer en obscure ingrediënten waarvan zelfs Ottolenghi nog nooit heeft gehoord. Sinds ze haar recepten niet meer pusht met onbewezen gezondheidsclaims is ze echter een keukenhit en ere wie ere toekomt: Paltrow is degene die avocadotoast op de menukaart heeft gezet. En nu? Gwyneth heeft inmiddels vijf kookboeken op haar naam. Haar gerechten zijn gezond en smakelijk, ze propageert verse en duurzame ingrediënten en als je alle detoxmalligheid wegdenkt, staat ze als Hollywood Foodie op eenzame hoogte (met een eigen pizza houtoven). Plus: Paltrow doet na vijf uur niet moeilijk over een wijntje of een cocktail ‘om de scherpe randjes van de dag te halen’. That’s our girl!

Bron: Ella Vermeulen | Beeld: BrunoPress (openingsbeeld) | Video: YouTube

Laatste nieuws

Zie ook