Zó maken gordijnen je interieur compleet

Stof tot nadenken!

Het is altijd leuk als je in je eigen woning wat nieuws kunt kopen of het een en ander aan kunt passen – helemaal nu we heel wat uren in ons stulpje spenderen. Heb jij al eens overwogen wat gordijnen voor je kunnen doen?

Gordijnen maken je interieur compleet 

Waar ben jij precies naar op zoek? Heb je al eens gekeken naar welke gordijnen er opgehangen kunnen worden? Het kan namelijk zijn dat je gordijnen op maat wil laten maken en dan is het goed dat je je erin hier eerst in gaat verdiepen.

De keuze is namelijk enorm. Je hebt allerlei soorten, maten, stoffen, kleuren en mogelijkheden. Daarom raden we je aan om even wat tijd vrij te maken zodat je na kunt gaan waar het aanbod momenteel uit bestaat. Welke gordijnen je kiest, hangt ook af van wat de bedoeling precies is. Waar komen ze te hangen? Wil je juist een ruimte wat meer verduisteren, of wil je juist gordijnen gebruiken als een finishing touch om zo je interieur compleet te maken?

Plaatsen of zelf doen

Nog meer 'stof' tot nadenken: hoe wil je de nieuwe gordijnen ophangen? Is dit iets wat je zelf kunt of is het prettiger voor jou om dit uit te besteden?

Vaak is het mogelijk om een monteur te laten komen die het voor je op meet en ophangt. Op deze manier weet je in ieder geval wel zeker dat het ook direct goed wordt gedaan! Dan heb je wel gordijnen op maat hangen die perfect bij je ruimte passen. Maar het is maar net wat jij prettig vindt, misschien heb je zelf wel twee rechterhanden!

Tips om gordijnen te kopen

Als je in grote lijnen weet wat je wil, dan kun je je wat verder verdiepen in het kopen van gordijnen. Ga dan maar eens kijken naar de stoffen die er zoal zijn: wil je iets zachts of juist wat grover? Daarbij speelt de kleur ook een grote rol. Ook deze wil je namelijk afstemmen met de andere items in je interieur. Heel goed dat je je daar bewust van bent en qua kleur kun je gelukkig ook alle kanten op. Dit geldt ook voor de afmetingen, want alles kan op maat worden gemaakt. Daarnaast zijn er diverse merken (aanbieders), prijzen en plaatsingsopties. Kijk daar vooral eens naar én vraag offertes aan. Kies dan de aanbieder waar je een goed gevoel bij hebt en dan heb je je gordijnen snel in huis.

Beeld: iStock

Laatste nieuws