Deze hartverscheurende woorden zei Charles tegen Diana de avond voordat ze trouwden

Dat het huwelijk bepaald geen sprookje was, is inmiddels duidelijk.

De avond voor het sprookjeshuwelijk van de eeuw waren dit de woorden die de bruidegom met zijn bruid deelde…

Penny Thornton, een astroloog die door de wijlen prinses werd geraadpleegd, doet een boekje open over de relatie: “Een van de meest schokkende dingen die Diana me vertelde, was dat Charles de avond voor de bruiloft vertelde dat hij niet van haar hield. Ik denk dat Charles de bruiloft niet op een vals uitgangspunt wilde ingaan. Hij wilde het met haar afstemmen en het was verschrikkelijk voor Diana.” Je begrijpt, Diana wilde de royal wedding eigenlijk niet meer door laten gaan..

Toch hield ze voet bij stuk en verscheen ze fris en fruitig voor St Paul's Cathedral in een glazen koets. Het leek een sprookje, but if we only knew… Na het aansnijden van de grootste van 27 bruidstaarten vertrok het pasgetrouwde stel voor twee dagen naar Hampshire. Vervolgens maakten ze een cruise van twee weken over de Middellandse Zee op het koninklijke jacht Britannia. Voor ze vertrokken vond Diana tussen Charles' spullen cadeautjes voor Camilla Parker-Bowles, zijn grote liefde. Het zijn de meest romantische dagen van een pasgetrouwd stel, maar we kunnen begrijpen dat deze romantiek ingeruild werd voor verdriet en onbegrip. Camilla haar permanente aanwezigheid in zijn leven was uiteindelijk de reden dat er een streep gezet werd door het 'sprookjeshuwelijk'. Het stel ging in 1992 uit elkaar vanwege wederzijdse ontrouw en scheidde officieel in 1996.

© BrunoPress

Recentelijk zijn er beelden vrijgekomen die achter de schermen zijn genomen. Wat meteen opvalt, is dat Charles en Diana als kersvers paar nergens glunderend samen op staan. Charles houdt zich op de achtergrond in de gangen van Buckingham Palace en Diana bekommert zich vooral om de bruidskinderen en de Queen.

© BSR Agency

En hoewel ze elkaar later op het balkon wel kusten, stond er lange tijd een bruidsmeisje als buffer tussen. Met wat we nu weten, zijn deze oude beelden veelzeggend…

Bron: ITV | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws