Hoe Kates kledingstijl aan het veranderen is ter voorbereiding van haar toekomstige rol

Kate bereidt zich voor op haar toekomstige rol als koningin en het bewijs ligt in haar kledingkast.

Kate bereidt zich voor op haar toekomstige rol als koningin en het bewijs ligt in haar kledingkast.

De hertogin heeft de koninklijke moderegels vakkundig overgenomen terwijl ze blijft knipogen naar haar persoonlijke stijl. Volgens Anthony McGrath, een celebrity stylist en docent aan de Fashion Retail Academy in Londen, biedt Kates evoluerende stijl door de jaren heen een duidelijk beeld van hoe ze zich voorbereidt als toekomstig koningin. Dit gebeurt wanneer haar man, prins William, koning van Groot-Brittannië wordt. Een rol die hij zal vervullen na zijn vader, kroonprins Charles. We bespreken de hertogin haar stijl door de jaren heen met stylist McGrath.

Pre-royal

“Sinds Kate Middleton in de schijnwerpers staat, heeft ze zich altijd al als een conservatieve dressoir gekleed. Of ze dit deed om zich te bewijzen tegenover The Firm of omdat het haar persoonlijke stijl was, wie weet. Maar ze werd zelden gespot in iets gewaagds. Vanaf het moment dat ze haar jawoord aan een Britse prins gaf, zijn haar outfits zéker bescheidener geworden.” En hiermee zei ze de zwierige en mini-jurkjes in haar garderobe gedag.

Haar kenmerkende royal look

Je kunt de hertogin van Cambridge uittekenen in rokpakken en manteljassen. Het zijn onmisbare items geworden in de royal kledingkast van de toekomstige koningin. “Het is intussen een favoriete look geworden voor werkbezoeken. Ook introduceerde ze A-lijnjurken in verschillende dessins, decoratieve hoeden voor formele evenementen en draagt ze veelal schoenen met een gesloten neus.”

Persoonlijke touch

Kate is sinds het begin trouw gebleven aan zichzelf en heeft niet in veel schokkende (op deze 8 na dan..) en opvallende outfits rondgelopen. “Langzaam maar zeker heeft ze haar stijl door de jaren heen verbeterd en laten kenmerken. En daarmee is haar huidige stijl zonder twijfel geschikt voor een toekomstige Queen.” Natuurlijk heeft ze ook Team Cambridge achter zich staan, het is natuurlijk niet zo dat ze dit allemaal in heur eentje doet. Zo is haar persoonlijke styliste, Natasha Archer, een grote troef voor Kate.

Archer heeft voor haar een weg gebaand door vele iconische koninklijke fotomomenten. Denk aan de trappenfoto's van de geboortes van de drie Cambridge'jes. “Archer is erg goed in het aankleden van de hertogin. De outfits zijn zowel passend als elegant en geschikt voor elk type koninklijke gelegenheid”, vertelt Susan Kelley, groot liefhebber en kenner van de kledingkast van Kate. “Zij en haar team verkennen locaties maanden van tevoren en weten dus wat goed zal staan op een foto. Ook weten ze welke stoffen makkelijk kreukelen, welke merken een (passend) gevoel kunnen weergeven en nog een tal van andere modefeiten.”

Bron: Express | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws