Kinderen Kate en William geven hartverscheurend eerbetoon aan ‘Granny Diana’

George, Charlotte en Louis knutselden op de Britse moederdag ook iets voor de oma die ze nooit gekend hebben.

Lees ook

Een tekening maken voor Moederdag is ook bij de Cambridge's een traditie. Prins George, prinses Charlotte en prins Louis zetten daarbij niet moeder Kate, maar oma Diana in het zonnetje, getuige hun lieve briefjes.

Andere Moederdag

Wij moeten nog een paar maanden wachten met de bloemen en knutselwerkjes, maar in het Verenigd Koninkrijk werd Moederdag al op 14 maart gevierd. Kate en William stonden afgelopen zondag stil bij iedereen die het extra moeilijk heeft op deze dag.

“Dit jaar zal Moederdag opnieuw anders zijn. Veel van ons kunnen niet bij onze geliefden zijn, maar we kijken uit naar een moment in de nabije toekomst waarop we onze moeder weer een knuffel kunnen geven”, schrijven de Cambridge's op Twitter.

“Maar voor mensen die een verlies hebben meegemaakt, kan deze dag nog moeilijker zijn.”

“Ieder jaar op Moederdag maken George, Charlotte en Louis kaartjes ter herinnering aan hun oma, Diana, voor William.”

“Wat jouw omstandigheden ook zijn, we denken aan je deze Moederdag.”

Hartverscheurend berichtje

Bij de Tweet delen Kate en William ook de knutselwerkjes die hun kinderen dit jaar hebben gemaakt. Op het eerste gezicht een typische kindertekening voor Moederdag, ware het niet dat de inhoud behoorlijk droevig is.

Dear Granny Diana“, begint het briefje van prins George. “Heel fijne Moederdag. Ik hou heel veel van je en ik denk altijd aan je. Veel liefs van George.”

Ook prinses Charlotte laat weten dat de prinses van Wales nog altijd gemist wordt. “Ik denk aan je op Moederdag. Ik hou veel van je. Papa mist je.”

De tweejarige prins Louis heeft een liefdevolle kaart bij elkaar geknipt en geplakt voor zijn oma.

‘Zou dol op hem zijn geweest’

De peetmoeder van prins George, Julia Samuel, liet eerder al weten hoeveel 'granny Diana' gemist wordt bij de hertog en hertogin van Cambridge thuis. Over haar petekind vertelde ze: “Hij is grappig en pittig en brutaal en [Diana] zou dol op hem zijn geweest.” De psychotherapeute, die een goede vriendin was van Lady Di, vindt het dan ook verdrietig dat prins George en zijn broertje en zusje hun oma nooit hebben gekend. “Dat is hartverscheurend voor hen allemaal.”

Zelfgebakken taart

Voor mama Kate bakten de drie Cambridge-kinderen een taart, een lekker typisch Britse Victoria Sponge Cake. En met een foto uit de oude doos laat Kate zelf weten dat ze op deze dag aan haar moeder, Carole Middleton, denkt.

Bron: Kensington Royal | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook