Gaat prins Harry dit jaar tóch nog naar de UK om zijn familie te bezoeken?

Harry zou deze zomer terugkeren naar Engeland voor Trooping the Colour, de 100ste verjaardag van prins Philip en het onthullen van een standbeeld van zijn moeder. Maar het plan lijkt nu op losse schroeven te staan.

Lees ook

Prins Harry zou deze zomer terugkeren naar Engeland voor Trooping the Colour, de 100ste verjaardag van prins Philip en het onthullen van een standbeeld van zijn moeder, samen met William. Komt er nog wat van terecht nu de familieverhoudingen op scherp staan en baby Sussex onderweg is?

‘Dieptepunt’

De toch al verslechterde band tussen prins William en prins Harry is er niet beter op geworden door het spraakmakende interview dat de Sussexjes eerder deze maand gaven.

Vorige week gaf prins William aan dat hij nog niet met zijn broer gesproken had, en ook een bron van The Sun ziet het somber in: “William en Harry zijn ver van elkaar verwijderd – zowel emotioneel als fysiek. Hun relatie heeft een dieptepunt bereikt. William is woedend op Harry na het Oprah-interview.”

En dat terwijl de twee prinsen van plan waren om in juli samen een standbeeld van Diana bij Kensington Palace te onthullen. “William zal Harry niet vertellen dat hij niet welkom is. Dit is hun moeder. Ze hebben samen de opdracht gegeven voor dit standbeeld.”

Gayle King, een goede vriendin van Oprah Winfrey, onthult dat Harry inmiddels wel met zijn broer en vader heeft gesproken. “Naar verluidt waren deze gesprekken niet vruchtbaar. Maar ze zijn blij dat ze tenminste weer in contact zijn.”

Trooping the Colour

Naast het eerbetoon aan zijn moeder heeft Harry nog meer redenen om zijn familie een bezoekje te brengen deze zomer, ondanks alle overduidelijke spanningen: Queen Elizabeth viert haar 95ste verjaardag in juni en prins Philip mag diezelfde maand 100 kaarsjes uitblazen (al horen we momenteel maar weinig over hem).

“Tijd heelt alle wonden, hoop ik”, sprak prins Harry in het Oprah-interview. Het is nog maar de vraag of krap drie maanden genoeg tijd is voor een verzoening, en zelfs in dat geval is er nog iets wat prins Harry in LA kan houden.

Dochtertje

Tijdens het interview verklapte Meghan namelijk ook dat ze haar baby 'in de zomer' verwacht. Voor prins Harry een goede reden om een bezoekje aan zijn thuisland en familie nog even uit te stellen.

Het moet een lastige keuze zijn. Harry was er duidelijk over dat hij nog een goede band heeft met zijn oma, de Queen, en dat hij hoopt de andere scheuren binnen de familie te kunnen repareren. Zullen we hem dan toch tussen de andere royals op het balkon van Buckingham Palace zien staan?

Bron: Marie Claire US | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook