Prinses Eugenie deelt kiekje van Baby York

"Ik ben zo blij om de moeder van August te zijn."

Lees ook

De kersverse moeder vierde afgelopen weekend haar eerste Moederdag.

In Groot-Brittannië werden alle moeders in het zonnetje gezet, ze vierden Moederdag. En prinses Eugenie van York vierde haar eerste. Ze beviel in februari van haar eerste kindje met Jack Brooksbank.

“Ik ben zo blij om de moeder van August te zijn en zoals je kunt zien geniet ik van mijn eerste Moederdag”, schreef Eugenie bij het kiekje van haar kindje omringd door narcissen.

Eerbetoon

Op 9 februari hebben de prinses en haar man Jack Brooksbank hun eerste kindje mogen verwelkomen. Naast de officiële aankondiging kwam de prinses en nieuwbakken moeder ook met een persoonlijkere kennisgeving van de geboorte. Op haar Instagram-account deelde ze een foto van haar kindje, met daaronder drie blauwe hartjes. De naam liet nog elf dagen (!) op zich wachten. De zoon van Eugenie en Jack heet August Philip Hawke Brooksbank.

De tweede naam Philip verwijst natuurlijk wel naar zijn koninklijke afkomst. Royaltydeskundigen waren er al zeker van dat het kindje deze naam zou krijgen. Eug heeft namelijk een bijzonder hechte band met haar grootvader, prins Philip. Daarnaast zit er precies een eeuw tussen het geboortejaar van haar zoontje (2021) en dat van haar grootvader (1921 – prins Philip mag in juli honderd kaarsjes uitblazen), wat een goede reden is voor een eerbetoon.

Beeld: BrunoPress (openingsbeeld), Instagram

Laatste nieuws

Zie ook