Zorgen voor zwangere prinses Sofia van Zweden

Eind deze maand of begin volgende maand wordt de derde spruit van Sofia en haar man, prins Carl Philip verwacht.

Lees ook

Prinses Sofia van Zweden staat op het punt van bevallen, maar daar is nog wat gedoe over.

Eind deze maand of begin volgende maand wordt de derde spruit van Sofia en haar man, prins Carl Philip verwacht. De prinses zou volgens het tijdschrift Svenk Damtidning graag weer in het Danderyd-ziekenhuis bevallen, maar de verslechterde situatie rond de coronapandemie in Zweden kan weleens roet in het eten gooien. Het ziekenhuis in Stockholm maakte begin deze week bekend de reguliere zorg af te schalen om ruimte vrij te maken voor de zorg aan coronapatiënten.

© Kungahuset

Haar pijlen zijn op juist dat ziekenhuis gericht aangezien zonen Alexander (5) en Gabriel (3) daar ook ter wereld kwamen. Het ziekenhuis laat via een woordvoerder weten dat de prinses zich voorlopig geen zorgen hoeft te maken. “Maar het is geen ideale situatie”, klinkt het. De maatregel heeft nog geen gevolgen voor geplande reguliere zorg. “Het is meer een bestuurlijke maatregel om snel prioriteiten te kunnen stellen en beslissingen te kunnen nemen.”

Wel is bekend dat vanwege het huidige virus de aanstaande moeders voor de bevalling in quarantaine moeten. Zo wil het ziekenhuis het risico verminderen om besmet te raken en vice versa. Willen aanstaande vaders aanwezig zijn, dan wordt ook hen verplicht om in quarantaine te gaan.

Met deze foto maakten de Zwoyals bekend in verwachting te zijn van #3, © Kungahuset

Of Alexander en Gabriel een broertje of een zusje krijgen, is niet bekend. We wachten dan ook in spanning af. Mocht het moment daar zijn, dan lees je het natuurlijk op beaumonde.nl

Bron: Svenk Damtidning | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook