Hoe zal Koningsdag er dit jaar uit gaan zien?

Dit jaar reizen de koning, koningin en de A'tjes af naar Eindhoven.

Lees ook

Hoewel het huidige virus ervoor zorgt dat we Koningsdag dit jaar alsnog niet 'normaal' kunnen vieren, ziet het er rooskleuriger uit dan afgelopen jaar.

Dit jaar reizen de koning, koningin en de A'tjes af naar Eindhoven. Maar wat staat er wel en/of niet op de planning voor Koningsdag 2021? Aan Blauw Bloed geeft de Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen het verlossende antwoord.

Koningsdag 2021

Natuurlijk kunnen we de festivals op onze buik schrijven, die gaan gewoon niet door. Hetzelfde geldt voor de vlooienmarkten. Toch is er positief geluid, als het aan de bond ligt: “Wij hebben onze leden opgeroepen om met veilige alternatieven te komen. Daar is volop gehoor aan gegeven.” Hoewel we afgelopen jaar een uniek kijkje kregen in Huis Ten Bosch, worden we dit jaar meegenomen door de Oranjes naar Eindhoven. Er zal geen publiek aanwezig zijn, maar het spektakel zal gedurende de hele dag te volgen zijn via diverse televisiezenders. “Om 10:00 is het tijd om met heel het land het Wilhelmus te zingen, maar in plaats van dit voor de buis te doen, roepen wij op om dit vanaf de voordeur, balkon of tuin te doen, zodat door heel het land het volkslied te horen is”, tipt het KOVB.

Ook voor de mensen thuis is het programma redelijk wat aangepast. Waar we vorig jaar massaal thuisbleven, worden er dit keer enkele activiteiten georganiseerd. Zo zijn beheerde speeltuinen open en kunnen de kinderen activiteiten doen bij de scouting. Toch liever thuis blijven met de kinderen? Diverse Oranjeverenigingen hebben kinderprogramma's samengesteld die ook gewoon thuis te doen zijn. En voor de volwassenen onder ons die er graag op uittrekken, helaas, we moeten jullie teleurstellen. Zorg dat je thuis zelf de slingers ophangt, drink een oranjebitter op de Koning en maak er – ondanks de maatregelen – toch een gezellig (coronaproof uiteraard) feestje van. En nu: fingers crossed dat volgend jaar Koningsdag een beetje feestelijker wordt.

Bron: Blauw Bloed, KOVB | Beeld: BrunoPress, Koninklijk Huis

Laatste nieuws

Zie ook