Prinses Anne geeft heerlijke reactie op The Crown-actrice

Wat nou moeilijk kapsel?

Lees ook

Prinses Anne bewijst maar weer eens waarom ze bekend staat als de meest down-to-earth royal van de Britse Koninklijke Familie.

Kenmerkend kapsel

Net als haar moeder, Queen Elizabeth, en onze eigen voormalige koningin is prinses Anne lekker stijlvast wat kapsel betreft. Strak naar achteren en flink de hoogte in, zo is de signature look van de princess royal samen te vatten.

Voor Erin Doherty, de actrice die de rol van prinses Anne op zich neemt in seizoen 3 en 4 van The Crown, is het geen makkelijke klus om deze volumineuze haarstijl van de royal te kopiëren.

“Make-up kostte maar tien minuten, maar het haar, dat nam soms wel twee uur in beslag”, vertelde de actrice aan Town & Country. “Het is een geval apart. Mensen kwamen en gingen, en ik zat maar in die stoel.” Wel had Doherty er wat voor over om in de rol van prinses Anne te kruipen. “[Het kapsel] was van groot belang voor haar personage, want haar haar en haar kleding waren de manier waarop ze zichzelf kon uitdrukken in de kleine, gecontroleerde omgeving waarin ze opgroeide.”

Lees verder onder de afbeelding.

‘How could it possibly take that long?’

De immer nuchtere prinses Anne kan zich echter niet voorstellen hoe iemand twee uur in de stoel van de haarstylist besteedt. De dochter van de Queen reageert in de documentaire Anne: The Princess Royal at 70 op de uitspraken van de actrice die haar speelt in The Crown:

“Laatst las ik een artikel – ik kijk geen Netflix of The Crown – maar de actrice vertelde hoelang het duurde om haar haar te doen zoals ik het doe, en ik dacht, 'Hoe kan het in hemelsnaam zo lang duren?' Ik bedoel maar, het kost mij tien of vijftien minuten.”

We hadden niet anders verwacht van de praktisch ingestelde Anne!

Bron: Woman & Home | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook