Terugblik: zo zag Meghan Markle er als 11-jarig meisje uit

Ook toen verscheen de toekomstige royal al standvastig in de media.

Lang voordat ze miljoenen televisiekijkers trok met haar royal wedding en spraakmakende interview bij Oprah was Meghan Markle al te zien op de buis. Als 11-jarige deelde ze haar mening namelijk al eens voor de camera's.

Pijnlijke reclames

Meghan ziet het al van jongs af aan als haar missie om het onrecht in de wereld te bestrijden en ongelijkheid de wereld uit te helpen. Als 11-jarig meisje liet ze zich op tv-zender Nickelodeon horen over seksisme in reclamespotjes. “Ongeveer een op de drie commercials heeft een boodschap die iemand pijn kan doen”, vertelt de tiener in een videofragment uit 1993.

Zo viel ze over een reclame waarin werd gezegd dat vrouwen strijden tegen vuile vaat. Het ging hier om een reclame voor afwasmiddel. Meghan schreef een brief naar de makers van de reclame (wat een handschrift! Geen wonder dat ze later aan de bak ging als kalligrafe) en kwam vervolgens in het nieuws, aangezien het merk na het ontvangen van deze brief hun reclamespotje besloot aan te passen. In plaats van alleen vrouwen streden álle mensen nu voortaan tegen de vuile vaat. Zo leerde Meg al op jonge leeftijd om zich uit te spreken voor verandering.

Meghan als tiener

In een video op YouTube zien we een jonge Meghan die weet waar ze het over heeft. De tiener riep destijds anderen op om ook een brief te schrijven. “Als je iets ziet op de televisie en je bent het er niet mee eens: schrijf dan een brief.”

De presentatrice van het programma herinnert zich de kleine Meghan nog goed: “Het was overduidelijk dat deze jonge vrouw sterke overtuigingen had. Het maakte niet uit dat ze 11 jaar oud was. Ze geloofde in vrouwen, ze geloofde in haar eigen kracht. Ze was niet bang.”

Niet alleen haar standvastigheid, ook haar looks zijn weinig veranderd in al die jaren. We herkennen de hertogin van Sussex zeker nog terug! Benieuwd hoe Meghan (en haar handschrift) er op 11-jarige leeftijd uitzag? Je bekijkt het in onderstaande video.

Beeld: BrunoPress | Video: YouTube (Inside Edition)

Laatste nieuws