Prins Felix van Denemarken begint aan ‘loodzware’ militaire opleiding

Prins Felix waagt een poging.

De opleiding schijnt 'loodzwaar' te zijn, toch waagt Deense prins Felix (18) een poging.

Zijn oudere broer, Nikolai (21), gaf het na twee maanden op. Zal het Felix wel lukken? Hun vader, Joachim van Denemarken, ging hen al voor. Hij heeft het geschopt tot de rang brigadier-generaal. We moeten er wel even bij vermelden dat toen Nikolai stopte met de opleiding, zijn statement destijds was: “Ik ben niet gestopt met de militaire opleiding omdat het te zwaar voor me was, ik wil toch liever fotomodel worden.” En dat begrijpen we helemaal: want je kunt de Deense prins gewoon spotten op de catwalk tijdens Paris Fashion Week. En afgaand op zijn succes als kersvers model ligt het voor de hand dat hij zich voorlopig even daarop zal storten. Voor nu, all eyes on Felix.

Boven v.l.n.r: Prinses Marie, prins Joachim, prins Felix, prins Nikolai, onder: prinses Athena, prins Hendrik, gravin Alexandra

Felix begint dus in augustus met een militaire opleiding aan een van de meest prestigieuze militaire academies van Denemarken. Deze staat bekend als loodzwaar, zowel geestelijk als lichamelijk, en er gelden zeer strenge toelatingseisen. De beslissing om als kind-van-een-royal naar een militaire academie te verkassen, komt niet geheel onverwacht. De meest voorkomende stap voor jonge royals is sowieso een tijdje het leger in en/of studeren. Kroonprinses Elisabeth van België doet het bijvoorbeeld.

Felix is de jongste zoon uit prins Joachims eerste huwelijk met Alexandra Manley, die na hun breuk gravin van Frederiksborg werd. Het stel is goed gescheiden en kan nog uitstekend door één deur, zoals te zien is op bovenstaand kiekje.

Beeld: Det Danske Kongehus

Laatste nieuws