Het leed dat ex-royal heet: prins Harry moet aan de kantoorbaan

Harry gaat aan de slag als 'Chief Impact Officer', maar wat dat precies inhoudt...

Lees ook

Nu prins Harry officieel geen koninklijke taken meer vervult, moet hij op een andere manier aan de bak. Het Amerikaanse coachingbedrijf BetterUp wist met een passende functie op de proppen te komen.

Harry en Meghan waren not amused toen ze vorige maand hun koninklijke beschermheer – en beschermvrouwschappen op moesten geven, maar de hertog van Sussex heeft een nieuwe manier gevonden om een impact te maken 'op de levens van mensen', zoals hij het uitlegt aan The Wall Street Journal. Harry gaat namelijk aan de slag als Chief Impact Officer. Wat dat precies inhoudt? Dat wordt nog niet helemaal duidelijk, maar de prins heeft er zin in: “Proactief coachen kan eindeloze mogelijkheden bieden voor persoonlijke ontwikkeling en een beter leven.”

In een blogpost van het bedrijf laat hij weten dat hij zelf veel baat heeft gehad bij een BetterUp Coach. “Ik werd gekoppeld aan een fantastische coach die me gedegen advies en een nieuw perspectief heeft gegeven.”

In zijn nieuwe functie zal prins Harry waarschijnlijk mee moeten denken met nieuwe coachingsinitiatieven en openlijk moeten praten over mentale gezondheid. Een onderwerp waar hij de afgelopen jaren al weinig doekjes om heeft gewonden.

Zodra thuiswerken niet meer de enige optie is, zal Harry regelmatig aan de slag gaan in het BetterUp-kantoor in San Francisco. Daarmee kan de (ex-)royal zijn eerste kantoorbaan op z'n CV zetten.

CEO Alexi Robichaux wil geen boekje opendoen over het salaris van de prins, maar vertelt wel dat Harry een 'betekenisvolle en stevige rol' krijgt. Een grote stap in het nieuwe leven van de prins!

Bron: NU.nl, CNN | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook