Royal babynieuws! Eindelijk een kleinzoon voor prinses Anne

De naam van de baby is weer een betekenisvolle vernoeming.

Lees ook

De Queen heeft er nóg een achterkleinkind bij en prinses Anne is voor de eerste keer oma geworden van een kleinzoon. Zara Tindall is afgelopen weekend namelijk bevallen van een jongetje.

Zara en haar man Mike Tindall hebben op 21 maart een zoontje mogen verwelkomen, hun derde kindje samen. Een woordvoerder van het echtpaar bevestigt het nieuws: “Zara en Mike Tindall zijn verheugd om de geboorte van hun derde kind aan te kondigen, Lucas Philip Tindall.” Net als zijn pasgeboren achterneefje August heeft de kleine jongen dus de tweede naam 'Philip' gekregen. Een duidelijke verwijzing naar zijn overgrootvader, prins Philip, die dit jaar de 100 aantikt (als zijn gezondheid het toelaat).

Zara is bevallen op de badkamervloer van hun huis op Gatcombe Park het landgoed van prinses Anne in Gloucestershire. Ze had al een dag weeën, maar het ging opeens zo snel dat er geen tijd meer was om naar het ziekenhuis te gaan. Mike maakte het nieuws terloops bekend in zijn podcast. “Zara's vriendin Dolly is belangrijker dan ik als het aankomt op Zara's bevallingen,” zegt Mike. “Zij was er en zag al snel dat er geen tijd meer was, dus het was hollen naar de gym, een mat grijpen, naar de badkamer, overal handdoeken leggen, brace-brace-brace!”

Eerder grapte Mike nog dat het kind 'Covi of Covina' zou gaan heten en liet hij weten dat hij erg graag een zoon zou krijgen. “Ik heb al twee meiden, dus een jongen lijkt me hartstikke leuk. Maar goed, ik houd natuurlijk sowieso van het kind, maar laat het please een jongen zijn!” Ook voor prinses Anne zorgt het pasgeboren kleinkind voor wat afwisseling. Zara is namelijk al de moeder van dochters Mia (7) en Lena (2), en haar broer Peter heeft ook twee meiden, Savannah (10) en Isla (8). Baby Lucas is dus de eerste kleinzoon voor de princess royal. Na de komst van dochter Mia heeft Zara twee miskramen gehad.

Anne koos er bij de geboorte van haar kinderen voor om hen geen titel toe te kennen, dus de baby zal net als zijn moeder zonder koninklijke aanspreektitel door het leven gaan. In de lijn van de troonopvolging komt hij op plek nummer 22, maar hij wordt nog een positie naar beneden geduwd zodra de dochter van Harry en Meghan wordt geboren.

Nu maar wachten op een zoet babykiekje!

Bron: Hello | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook