Dit is alles wat we weten over de ‘geheime bruiloft’ van Harry en Meghan

In het Oprah-interview vertelde Meghan dat ze drie dagen voor de bruiloft eigenlijk al trouwde met prins Harry.

Aan Oprah Winfrey vertelde Meghan Markle dat zij en prins Harry eigenlijk al drie dagen vóór het televisiehuwelijk trouwden in hun achtertuin. Maar dit romantische detail werd al snel in twijfel getrokken. Hoe zit het nu precies?

Intieme ceremonie

“Drie dagen voor onze bruiloft zijn we getrouwd”, vertelde Meghan toen ze aanschoof bij Oprah Winfrey voor het interview dat nog dagelijks voor opschudding zorgt in de royalty-wereld. “Niemand weet dat. We belden de aartsbisschop en zeiden: 'Kijk, dat spektakel is voor de wereld. We willen onze verbintenis onder ons twee houden. De geloften die ingelijst in onze kamer hangen, zijn die van ons twee in de achtertuin met de aartsbisschop van Canterbury.”

Een intieme, lieve anekdote, maar net als veel uitspraken van Meghan leidde ook dit verhaal tot een nieuwe portie drama. Voormalig chief clerk Stephen Borton noemde Meghan 'verward en verkeerd geïnformeerd.' Volgens de insider trouwden de prins en de actrice echt pas tijdens de officiële bruiloft. “De speciale vergunning die ik heb helpen opstellen, stelde hen in staat om de trouwen in St George's Chapel in Windsor. En wat daar gebeurde op 19 mei 2019, en wat gezien werd door miljoenen mensen over de hele wereld, was de officiële bruiloft, erkend door de Church of England en de wet”, vertelde Borton aan The Sun.

Sussex’jes geven antwoord

Borton benadrukt dat de intieme ceremonie in de tuin geen echte bruiloft was. “Ze konden niet trouwen op het grondgebied van Nottingham Cottage, want het is geen geautoriseerde locatie en er waren niet voldoende getuigen aanwezig. Ik denk dat ze gewoon geloften uitwisselden die ze zelf hadden geschreven, en die in bijzijn van de aartsbisschop voorlazen, of het was gewoon een repetitie.”

Een woordvoerder van Harry en Meghan geeft toelichting: “Het stel wisselde enkele dagen voor hun officiële/wettelijke bruiloft op 19 mei hun persoonlijke geloften uit” is de boodschap waarmee we het moeten doen. Daaruit blijkt dat de Sussex'jes inderdaad een romantische ceremonie samen hadden, maar dat het niet hun échte bruiloft was. Voor Harry & Meg zal het hoe dan ook een speciaal en betekenisvol moment zijn geweest, zonder de meer dan 29 miljoen (!) televisiekijkers die een paar dagen later toekeken bij hun royal wedding.

Bron: Marie Claire UK, Womand and Home | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws