‘Verhaallijn van Bridgertons tweede seizoen lijkt op die van Harry en Meghan’

Het kostuumdrama laat zich inspireren door het wel en wee van de hedendaagse Duke en Duchess.

Lees ook

Bridgerton-actrice Adjoa Andoh (Lady Danbury) licht een tipje van de sluier over seizoen twee van de Netflix-hit. Volgens haar gaat de verhaallijn van de fictieve Duke and Duchess of Hastings overeenkomsten vertonen met die van Harry en Meghan, Duke and Duchess of Sussex.

Daphne en Simon

In het tweede seizoen van Bridgerton zien we droomkoppel Daphne Bridgerton en Simon Basset helaas een stuk minder. In het nieuwe deel van de serie staat het verhaal van Anthony Bridgerton namelijk centraal. Dit betekent echter niet dat we de hertog en hertogin helemaal niet meer te zien krijgen.

Adjoa onthulde in een interview met Entertainment Tonight meer over de verhaallijn van Daphne en Simon. “Ik kan niet te veel vertellen – maar dat verwachten jullie ook niet van me”, begint ze. “Wat we zeker weten is dat Daphne en Simon nu getrouwd zijn.” Dat is inderdaad wat we in het eerste seizoen te zien kregen. Maar what's next?

Harry en Meghan

“Ze hebben een nieuw leven als getrouwd stel en ze hebben samen een kindje.” Adjoa vervolgt dat de baby dan ook effect heeft op de relatie van het jonge stel. “We zullen waarschijnlijk zien dat Daphne en Simon nog steeds verliefd zijn en nog veel naar elkaar verlangen, maar dat ze nu ook een kindje in hun leven hebben.”

En dat is waar de actrice een bijzondere parallel trekt: “Ik bedoel, kijk naar Harry en Meghan, hoe is het als je een pasgeboren baby hebt? Wat voor een invloed heeft het op je als je een jong stel bent met een kindje?” Onze interesse is zéker gewekt, al moeten we zeggen dat dit niet direct de verhaallijn is die we in gedachten hebben als we aan het roerige leven van de Sussex'jes denken. Maar ook daar zegt 'Lady Danbury' meer over:

“Ze moeten een juiste balans vinden in hun leven. Ook blijven ze met elkaar in gesprek over hun families en over hun rol in hun sociale kringen. Ja, het wordt zeker interessant.”

We moeten nog wel even wachten, want de opnames voor het tweede seizoen zijn pas nét begonnen.

Bron: Grazia, Entertainment Tonight | Beeld: Netflix

Laatste nieuws

Zie ook