Kim Feenstra openhartig: ‘Als Baby Brooklyn later groot is, wil ik eerlijk zijn over mijn heftige verleden’

"Ik wil hem laten zien dat het leven dat hij heeft, niet voor iedereen is weggelegd of normaal is. Hij moet dat wel beseffen."

Lees ook

Dat ze ‘locoloco’ ging en dagenlang doorhaalde, is wel even geleden. Als Kim Feenstra (35) nu niet slaapt, is dat vanwege baby Brooklyn. Hij kwam na een lang IVF-traject en veranderde alles. Al blijven sommige dingen hetzelfde: “Mijn trainingspakken moeten wel fashionable zijn.”

Hoe zijn de eerste maanden als kersverse moeder bevallen? “Het is alsof hij er altijd al is geweest. Het is geen moment raar geweest en ik heb geen moment moeten wennen aan zijn aanwezigheid. Het verliep meteen heel organisch en ik ben superblij dat hij gezond is.”

Je kon niet op de natuurlijke manier zwanger raken. Hoe hebben jij en je vriend elkaar door het IVF-traject heen gesleept? “Met heel veel positieve energie. Als je positief blijft, dan krijg je dat op een gegeven moment ook wel terug. Ik ben ook niet iemand die gaat zitten piekeren. Ik leef in het hier en nu. Stanley (Kims vriend, red.) gaf me ook veel moed. Hij zei: ‘Mocht het niet lukken, dan zorgen we dat we een geschikte draagmoeder vinden, want jij en ik krijgen een kindje.’ Omdat hij daar zo open en relaxed in stond, had ik het gevoel dat ik me nergens voor hoefde te schamen en bleef ik vertrouwen houden.”

Heeft dit pittige traject ook wel eens een negatieve invloed gehad op jullie relatie? “Nee, maar de zwangerschap wel. Toen wij echt zwanger waren, moesten we ineens van alles gaan regelen en dat zorgde voor een hoop stress. Daarnaast zat ik echt enorm te kloten met mijn hormonen. Daar heb ik zoveel last van gehad. Ik denk dat er veel meer vrouwen zijn die struggelen met hun hormonen en daardoor niet kunnen genieten van de zwangerschap. Ik wil dat taboe doorbreken. Je wordt niet zomaar zwanger en daar moet je heel blij mee zijn. Sommige mensen vinden het dan onbegrijpelijk om te horen dat je even niet zo goed in je vel zit. Het feit dat je zwanger bent, hoeft echt niet te betekenen dat je elke dag op een roze wolk leeft, want geloof mij: dat is absoluut niet zo.”

Je hebt zelf een moeilijke jeugd gehad. Geeft je dat extra druk als moeder? “Ik ben door mijn moeder heel zelfstandig opgevoed en ik moest vrij snel dingen zelf leren en ontdekken. Mijn moeder was een vader en moeder tegelijk, ze werkte vaak tot ’s avonds laat terwijl ik thuis voor mijn jongere zusje zorgde. Ze deed voor haar kinderen altijd haar best. Zo zorgeloos als ik nu leef, was het voor mijn moeder niet. Als Brooklyn groot is, zal ik eerlijk naar hem zijn over mijn heftige verleden. Ik wil hem laten zien dat het leven dat hij heeft, niet voor iedereen is weggelegd of normaal is. Hij moet dat wel beseffen.”

Je staat bekend als een feestbeest. Gaan we je, nu je moeder bent, nog wel zien op een festival? “Het is zeker niet zo dat ik ineens een ander persoon ben nu ik een kindje heb, hoor. Ik raak echt nooit mijn wilde haren kwijt. Ik ben gek op een feestje. Met een drankje en alles erop en eraan. Dat ik helemaal locoloco ben gegaan en drie dagen achter elkaar niet sliep, is wel een paar jaar geleden. Sinds ik met Stanley ben, voel ik mij veel rustiger. Toen ik single was, kon je mij op elk feestje vinden. Nu heb ik die behoefte minder.”

Meer lezen over Kim? Vanaf morgen is de nieuwe Beau Monde te koop!

Bron: Anne Tonen | Beeld: BrunoPress (openingsbeeld), Instagram

Laatste nieuws

Zie ook