Nailed it! 10 handige tips voor de perfecte manicure

Zet je nagels dus eens in een lesje DIY manicure.

Natuurlijk blijven we – indien mogelijk – naar de salon gaan, voor extravagante gelnagels, al dan niet met kristallen erin gelakt. Maar… een goed gelakte meid is in deze tijden overal op voorbereid. Zet je nagels dus eens in een lesje DIY manicure.

1 Zorg – voor je begint – voor schone nagels. Dat is een must, ook als je nu geen gelakte nagels hebt. Je wilt immers geen olie of andere vetjes onder je verse mani. Daarna wel je handen wassen met zeep en goed afdrogen.

2 Knip, vijl en buff! Breng je nagels in de gewenste vorm door ze eventueel eerst te knippen en daarna te vijlen. Daarna is het tijd om te buffen oftewel polijsten; met een speciale vijl of uit een potje.

3 Duw je nagelriemen terug en verwijder de cuticles (overtollige nagelriem). Dit doe je bij voorkeur met een speciale remover, niet te verwarren met een cuticle olie.

4 Hydrateer je nagelriemen. Ja, dit wordt vaak vergeten maar gezonde nagelriemen zijn het halve werk, omdat ze ook de nieuwe nagel voeden. Geef je vingers en handen een fijne massage. En vergeet niet je nagels weer even af te nemen met remover.

5 Breng een basecoat aan. Dit is een primer voor je nagels die zorgt voor bescherming en hydratie. Ook is deze transparante nagellak een schildje tussen je nagel en de kleurlak. Zeker als je graag rode nagels hebt, ligt verkleuring op de loer. En dat willen we niet.

6 Tijd voor kleur! Voor beginnende amateur nagelstylisten raden wij een redelijk licht kleurtje aan. En nee, niet alleen omdat dit een grote trend is dit voorjaar. Zo speel je ook op safe. Mocht de lak gaan scheuren, dan valt het minder op.

7 Wacht een paar minuutjes en breng de tweede lak aan. Let erop dat je niet te veel lak op je kwastje doet, maar precies genoeg voor een nagel. Trek een streep in het midden, eentje links, eentje rechts. Wat wij altijd doen tussen stap 6 en 7: we gaan naast de tafel twee minuten in een plank liggen, op de grond. Zo pakken we snel even een workout mee voor strakke buikspieren.

8 Hoewel je kleurlak waarschijnlijk ook glans heeft – tenzij je voor een matte variant kiest – is de extra shine voor ons de voornaamste reden om nog een keer te lakken, met een transparante topcoat. Eventueel kun je tussen stap 7 en 8 nog hippe nailart stickers aanbrengen, en die sealen met de topcoat. Ook hierbij geldt, dun lakken!

9 Ben je tevreden, maar ben je wel een beetje uitgeschoten? Geen nood. Je haalt plekjes op je vinger snel weg met een corrigerend stiftje.

10 Deze stap is niet noodzakelijk, maar als je echt haast hebt en geen tijd voor natte nagels, is een droogspray je beste vriendin.

Bron: Agnes Hofman | Beeld: iStock

Laatste nieuws