Bevallen met champagne: hoe gaat het er echt aan toe in het Portland Hospital?

Onder anderen Meghan Markle, prinses Eugenie, Victoria Beckham en Kate Winslet brachten er hun kinderen ter wereld. 'Het was alsof ik een week in The Ritz verbleef.'

Lees ook

Het particuliere Portland Maternity Hospital is dé plek in Londen waar de rich & famous hun baby's ter wereld brengen. Vanaf zo'n 8.000 euro kun je er als aanstaande moeder een bed krijgen, maar dan heb je ook wat.

Royals en celebs

Royals als prinses Eugenie en hertogin Meghan en celebs als Victoria Beckham en Kate Winslet werden moeder in het Portland Hospital. Geen wonder dat het ziekenhuis een behoorlijke reputatie heeft opgebouwd. Er wordt wel gezegd dat moeders er 24 uur per dag roomservice kunnen krijgen, met onder andere champagne en kreeft op het menu. Voor een 'normale geboorte' beginnen de prijzen vanaf 8.000 euro, maar indien er extra ondersteuning nodig is of complicaties zijn kunnen de kosten nog met duizenden euro's oplopen. Een kersverse moeder vertelt aan de Britse Grazia wat je daar nu precies voor krijgt.

‘Nog altijd een ziekenhuis’

Lifestyle-blogger Jesi Rosati bracht vorig jaar haar dochtertje ter wereld in het Portland. Hoewel ze er een positieve ervaring aan over heeft gehouden, voldeed het particuliere ziekenhuis niet helemaal aan haar verwachtingen.

“De kamer was niet zo 'Zuid-Californisch' als ik had gedacht, ik denk dat ik me van tevoren had voorgesteld dat Meghan Markle daar zou zijn met een lounge sofa en een televisie, ik dacht dat het meer een soort hotelkamer zou zijn. Maar we grapten dat het nog altijd een ziekenhuis was. Wel was het erg schoon, er was een bevallingsbad en een bed voor mijn partner.”

Wat wél blijkt te kloppen is het excellente menu. “Ik kreeg iedere dag dat ik daar was champagne en afternoon tea. Ze brachten een groot dienblad met chocola en taartjes en cake. Het was een mooie kans om foto's te maken met de pasgeboren baby. Ik had enorme honger nadat ik bevallen was, dus de dagen daarna bestelden we gewoon drie of vier gerechten. Het menu voor kinderen was ook fenomenaal.”

Dat het Portland inderdaad very Instagrammable is, laten de foto's van Jesi wel zien.

Over het personeel is de blogger ook te spreken. “Ik voelde me erg veilig en er werd echt naar me geluisterd”, vertelt Jesi. “Uiteindelijk moest ik langer blijven, maar het was alsof ik een week in The Ritz verbleef. Uiteindelijk waren we 25.000 pond kwijt, maar het was geweldig. Tegen de tijd dat ik naar huis mocht had het personeel ons geleerd hoe we de baby moesten verschonen en in bad moesten doen, en ik kon rusten terwijl ze mijn dochter in de gaten hielden.”

In een BBC-documentaire deed voormalig chief executive Janene Madden van het ziekenhuis ook een boekje open over de service die het Portland biedt: “We krijgen hier celebrities en vermogende mensen die gewend zijn te krijgen wat ze willen. En als ze tien of twintig extra kamers willen, dan regelen we dat. Zolang de ouders kunnen betalen voor wat ze vragen, zullen we ons best doen om het hen te geven.”

Bron: Grazia UK, Richmond & Twickenham Times | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook