Dit is waarom prinses Charlotte en prins Louis in de toekomst hun titels zullen verliezen

Er komen nog een hoop veranderingen aan voor de piepjonge royals.

Prinses Charlotte en prins Louis, de jongste twee kinderen van Kate en William, mogen zich in de toekomst keer op keer een nieuwe naam aanmeten.

Van Cambridge

Prinses Charlotte en prins Louis zijn nu respectievelijk vierde en vijfde in de lijn van de troonopvolging, na hun opa Charles, vader William, en grote broer George. En al die troonsbestijgingen die nog gaan komen, zorgen ervoor dat Charlotte en Louis nog meerdere keren van naam en titel zullen veranderen.

Op dit moment kennen we de kinderen van William en Kate als prins George, prinses Charlotte en prins Louis 'van Cambridge'. Die 'achternaam' hebben ze te danken aan het hertogdom van hun ouders. Maar de boel begint te verschuiven wanneer opa Charles het stokje overneemt van Queen Elizabeth.

Link tool: post not found

Cornwall en Cambridge

Vanaf de dag dat Charles op de troon zit (gaat het ooit nog gebeuren?!) zal het prins George, prinses Charlotte en prins Louis 'van Cornwall en Cambridge' worden, legt royaltydeskundige Marlene Koenig uit. Op dat moment erft prins William namelijk de titel 'hertog van Cornwall' van zijn vader, waardoor zijn kinderen er automatisch ook een extra naam bij krijgen. Prins William wordt dan echter óók de nieuwe prins van Wales, waardoor de drie Cambridge-kinderen zich ook George, Charlotte en Louis 'van Wales' kunnen gaan noemen. Die 'achternaam' gebruikten William en Harry namelijk ook voordat ze trouwden en hun eigen hertogdommen kregen.

‘Prinses en prins van niets’

“Wanneer hun vader koning is, wordt George de hertog van Cornwall en dan natuurlijk prins van Wales”, vervolgt Koenig. “Maar Charlotte en Louis zijn dan 'van niets'.” Oftewel: ze hebben geen dynastieke titel meer.

Prinses Charlotte zou dan nog princess royal kunnen worden, maar alleen als prinses Anne die titel niet meer draagt.

Als Charlotte of Louis dan wel een achternaam nodig hebben – vaak toch wel handig in het geval van een huwelijk of rechtszaak, zoals de familiegeschiedenis heeft uitgewezen – dan kunnen ze nog wel altijd hun toevlucht nemen tot 'Mountbatten-Windsor.' En wie weet ligt er tegen die tijd nog een ander leuk hertogdom of graafschap klaar voor de huidige Cambridge-kinderen. Louis maakt als tweede zoon bijvoorbeeld goede kans op de titel 'hertog van York', wanneer er geen andere familieleden meer zijn die 'm dragen. Saai wordt het in ieder geval nooit!

Bron: Woman and Home | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws