Hertogin Kate vertelt hoe haar eerste ontmoeting met prins William verliep

Het had niet veel gescheeld of de twee waren elkaar misgelopen.

Het is deze maand tien jaar geleden dat Kate en William in het huwelijksbootje stapten. Hoe begon hun royal liefdessprookje ook alweer?

St. Andrews

Kate Middleton liep haar prins tegen het lijf toen ze beiden studeerden aan St. Andrews university, maar het had niet veel gescheeld of deze kennismaking was nooit gebeurd.

Vlak voordat ze aan haar studie kunstgeschiedenis begon, besloot Kate namelijk om toch maar een gap year te nemen, zo herinnert haar toenmalige studieadviseur zich. Doordat ze haar aanmelding op de universiteit een jaartje uitstelde, kwam ze in hetzelfde jaar als prins William terecht. Het was tijdens dit eerste studiejaar dat de twee elkaar voor het eerst ontmoetten. Waarom Kate last minute van gedachten veranderde, weten we niet, maar laten we het een gelukkig toeval noemen.

Zenuwachtig

Tijdens haar verlovingsinterview in 2010 deed Kate uit de doeken hoe haar eerste ontmoeting met haar prins en toekomstige echtgenoot verliep.

“Ik werd knalrood toen ik je voor het eerst ontmoette en kneep er snel tussenuit, omdat ik heel zenuwachtig was”, vertelt Kate daarin aan William. Zenuwen op het eerste gezicht, dus, maar na die ongemakkelijke eerste ontmoeting ging het al gauw beter.

William was er niet meteen sinds het begin van het studiejaar, dus het duurde even voordat we elkaar leerden kennen. Maar al snel werden we heel goede vrienden.”

Korte breuk

In ditzelfde interview vertelde William ook over de korte breuk tussen hem en Kate. “We zijn even uit elkaar geweest. We waren beiden erg jong, zaten op de universiteit en waren onszelf aan het ontdekken. Het ging vooral om het vinden van onze eigen weg en volwassen worden.”

De Duchess was destijds niet zo blij met de breuk. “Ik vond het niet leuk, maar het heeft me wel een sterker persoon gemaakt. Je komt dingen over jezelf te weten die je misschien nog niet wist.”

Uiteindelijk kwamen hun twee wegen tóch weer bij elkaar terecht, en deze maand vieren Kate & Will alweer hun tienjarig huwelijksjubileum.

Bron: Woman & Home | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws