Dicht bij de Duchesses: twee professionals onthullen hoe het is om met Kate en Meghan te werken

'Als kapper speel je best een intieme rol.'

Zelf zullen we er waarschijnlijk nooit achter komen hoe de hertogin van Cambridge en de hertogin van Sussex in het dagelijks leven zijn, maar twee goede bekenden van Kate en Meghan weten onze nieuwsgierigheid enigszins te stillen.

Samenwerken met Kate en Meghan

Vaak genoeg horen we dat een palace insider of een close source iets over de royals beweert, maar zulke berichten moeten we altijd met een korreltje zout nemen. Want om wie gáát het nu als we het over zulke anonieme bronnen hebben?

Vorige week lieten twee professionals (mét naam en toenaam!) echter weten hoe het is om samen te werken met respectievelijk hertogin Kate en hertogin Meghan. Daar hebben we al meer aan – en wat een lieve woorden zijn het!

Kate’s fotograaf

Kate staat zelf bekend als een talentvol fotograaf, maar soms krijgt ze voor haar familieportretten hulp van Matt Porteous, de man achter de meeste kiekjes van de Cambridge-familie. Matt onthulde vorige week hoe het is om samen met de hertogin achter (en voor) de camera te staan.

“Catherine heeft een ongelooflijk goed oog voor stijl, ze weet precies wat er goed uit gaat zien, wat mijn leven heel makkelijk maakt”, vertelt Matt aan HELLO. Voor een koninklijk fotomoment hoeft hij dus geen instructies te geven wat de kledingkeuze en het poseren betreft. “Catherine is een fantastische fotograaf. We delen tips over locaties met elkaar en hebben het over lichtval, instellingen en stijlen.” En dat werpt zijn vruchten af: “Ze helpt ons altijd om het goede licht en de juiste achtergrond te vinden.”

Meghan’s haarstylist

Ook George Northwood, de haarstylist van Meghan, deed een boekje open over zijn samenwerkingen met de hertog en hertogin van Sussex. George werkte onder andere voor het koppel in 2018, toen zij een royal tour door Australië, Nieuw-Zeeland, Tonga en Fiji maakten. Maar ook was hij degene achter Meghans messy bun bruiloftskapsel.

“Het was een enorm voorrecht en een groot plezier om met de hertog en hertogin van Sussex samen te werken”, deelt de haarstylist op social media. “Ik heb van elke minuut met dit fantastische koppel genoten. Ze hebben me zoveel geleerd over diversiteit, gelijkheid en het belang van een goede mentale gezondheid.”

Aan de Britse Vogue geeft Northwoord nog wat meer details: “Tijdens de tour was het vaak alleen [Meghan] en ik – je hebt een strakke planning, veel verschillende looks en een bomvolle agenda, dus in die periode bouw je snel een band op. Als een kapper speel je best een intieme rol, je helpt iemand om zich klaar te maken. We maakten dat Californian girl-haar iets formeler en hebben veel gelachen.”

“De manier waarop ze dingen aanpakt is de manier waarop iedere vrouw dat zou doen. Ze heeft een echt gevoel voor stijl en wilde er toegankelijk uitzien, ook al was ze een prinses. Ze was een heel moderne prinses, zo eentje waar je jezelf in kunt herkennen en tegen wie je opkijkt.”

Bron: Marie Claire UK | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws