Zo gaat het met de Queen na het overlijden van prins Philip

Prins Andrew en prins Edward vertellen hoe het met hun moeder gaat na het verlies van de man met wie ze 73 jaar getrouwd was.

Lees ook

De wereld leeft mee met de royal family na het overlijden van de 99-jarige prins Philip. Prins Edward, gravin Sophie en prins Andrew vertellen hoe de Queen deze tijd doormaakt.

Rouwproces

Prins Charles en prinses Anne lieten kort na het overlijden van hun vader al van zich horen met een persoonlijke boodschap. Ook hun broers prins Andrew en prins Edward hebben nu gedeeld hoe de familie het maakt en hoe het met de Queen zelf gaat.

“Ik leef erg mee met mijn moeder die het denk ik moeilijker heeft dan alle anderen”, deelde prins Andrew gisteren met Sky News. “De Queen is zoals je wel zou verwachten een ongelooflijk stoïcijns persoon en ze omschrijft zijn dood als een 'wonder', ze denkt er veel over na.”

Volgens Sophie, gravin van Wessex, waren de laatste momenten van haar schoonvader erg vredig: “Het was goed zo voor hem. Het was heel teder. Het was alsof iemand hem bij de hand nam en hij vertrok. Heel, heel vredig, en dat is alles wat je voor iemand kunt hopen, nietwaar?”

Link tool: post not found

Grote leegte

“Ze beschrijft het als een grote leegte in haar leven”, vervolgt Andrew. Dat is niet verrassend, gezien Elizabeth en Philip al meer dan 73 jaar getrouwd waren en elkaar al zo'n 81 jaar kenden. “We zorgen ervoor dat we er zijn om haar te steunen. Ik weet dat er niet alleen voor haar veel steun is, maar voor iedereen, nu we deze grote verandering doormaken.”

Ondanks de hoge leeftijd en de kwakkelende gezondheid van prins Philip, kwam het overlijden toch als een grote schok, zo laat prins Edward weten: “Hoe goed je je ook op zoiets probeert voor te bereiden, het blijft een vreselijke schok.” Sophie laat weten dat de Queen zich desondanks goed houdt. “Ze denkt eerst aan anderen en dan pas aan zichzelf”, zegt ze. Waarop Edward aanvult: “Zoals altijd.”

Bekijk hieronder de video die prins Charles maakte na het overlijden van zijn vader:

Bron: Hola | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook