Petekind prins Charles doet boekje open over het leven nabij de royals

"Dan kregen we een tas vol heel degelijke afdankertjes van de Queen, zoals het thermo-ondergoed van prinses Anne..."

Lees ook

Lady Pamela Hicks en haar dochter India Hicks doen in een nieuwe documentaire een boekje open over hun leven als naaste vrienden en verre familie van de Queen. Met daarbij een verrassende onthulling over de afdankertjes van prinses Anne…

Pamela en India

Lady Pamela Hicks, née Mountbatten, is het nichtje van wijlen prins Philip. Ze is altijd goed bevriend geweest met de Queen en ook haar dochter, India Hicks, is geen onbekende van de royal family. Zij is namelijk peetdochter van prins Charles en was bruidsmeisje bij de bruiloft van Charles en Diana.

In de documentaire My Years With The Queen geven de twee dames een inkijkje in hun nauwe banden met de koninklijke familie. Met als grappigste moment de onthulling dat óók binnen de paleismuren gewoon aan 'afdankertjes' wordt gedaan.

Jeukend ondergoed

Zo kreeg Lady Pamela regelmatig een tas met oude kleding van haar goede vriendin de Queen. Iets waar India niet bepaald – eh – warme herinneringen aan heeft.

“Het was allemaal heel degelijk goed dat de Queen aan mijn tante en dan aan moeder gaf. Ik herinner me dat mijn zus en ik door de tassen gingen. Ik was de laatste die het thermo-ondergoed van prinses Anne kreeg, thank you very much. Eigenlijk was het ondergoed niet eens thermo. Het was van wol, en jeukte énorm”, vertelt India. Nu weten we ook weer dat het leven van de royals niet per se gepaard gaat met zijdezachte onderkleding!

Nieuwe verhalen

India's eigen leven is ook een documentaire waard: niet alleen groeide ze op in een aristocratische familie vol met boeiende verhalen, ook heeft ze zichzelf op de kaart gezet als model, auteur, onderneemster en ontwerpster.

Toch blijft de geschiedenis van haar eigen moeder, Lady Pamela, haar verbazen, liet India weten na de opnames van de docu over de Queen. “Ik kende sommige verhalen, maar er waren ook momenten waarop ik dacht 'Echt waar?!' Het was ontzettend leuk om te doen. Dat is altijd zo als ik iets met mijn moeder kan doen. Ze krijgt nog altijd een schittering in haar ogen.”

De documentaire My Years With The Queen is terug te kijken op ITV (alleen als je een account hebt).

Bron: Woman and Home, ITV | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook