Roxeanne Hazes openhartig over cosmetische ingrepen en schoonheidsidealen

"Dat ik dat doe, betekent niet dat jij dat ook moet."

Lees ook

De liefde voor make-up en beauty zat er al vroeg in bij Roxeanne Hazes, maar in de loop der jaren is er veel veranderd. Hoe denkt de Glow Up-presentatrice tegenwoordig over schoonheidsidealen en cosmetische ingrepen?

Make-up artist

Naast haar zangcarrière is Rox tegenwoordig ook aan de bak als presentatrice: ze schittert in het programma Glow Up: The Next Dutch Make-Up Star. Een rol die haar op het lijf is geschreven, zo vertelt Roxeanne in een openhartig interview met Elle. Als klein Hazesje wilde ze namelijk niets liever dan de beautywereld induiken.

“Vroeger wilde ik graag make-up artist worden, ik volgde op mijn twaalfde al een cursus. Ik oefende veel op mijn vrienden en vriendinnen, zelfs mijn broertje leende zich ervoor”, laat de zangeres weten. Tegenwoordig geniet ze nog steeds van een momentje in de stoel van de visagiste, maar een mooie laag make-up is niet het enige wat haar zelfvertrouwen geeft. Het is Roxeanne inmiddels gelukt om zich niet meer zo te vergelijken met andere mensen.

“Ik ben niet zoals veel vrouwen die ik scrollend op Instagram zie. I’m okay with that”, laat ze weten. “Ik ben blij dat ik nu op mijn 28ste mezelf volledig accepteer. Ik gun het zo veel meer mensen om op zo’n manier naar jezelf te kijken.” Op haar eigen accounts wil ze dit ook uitdragen door niet alleen 'perfecte plaatjes' te delen.

Botox en fillers

Met die zelfacceptatie heeft Roxeanne ook heel wat schoonheidsidealen laten varen – 'ik hoop dat het perfecte beeld langzaamaan een beetje verdwijnt' – maar hoe zit het met botox en fillers?

“Ik ben er helemaal niet op tegen. Ik gebruik fillers, al ga ik minder vaak naar de arts dan vroeger”, maakt de zangeres duidelijk. “Gewoon net iets meer lip, dat idee. Maar ik ben ook zeker geen vóórstander van fillers. Dat is wat ik mijn volgers op Instagram altijd probeer te zeggen: dat ik dat doe, betekent niet dat jij dat ook moet.”

Ook maakt ze een belangrijk onderscheid tussen fillers en andere 'hulpmiddelen': “En fillers zijn tijdelijk hè? Zo’n ingreep als je borsten laten doen, of je billen of je buik, dat is voor altijd.” Een dergelijke cosmetische ingreep op haar negentiende is dan ook iets waar ze achteraf niet zo blij meer mee is: “Nu zit ik met de gebakken peren – letterlijk, want het zijn gewoon zakken.”

Bron: Elle | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook