Koningin Máxima begrijpt de kracht van make-up & kleding heel goed

Want als iemand weet hoe je er altijd goed uitziet, dan is het onze Máx.

Máxima de Zorreguieta loopt al enige tijd mee bij de Oranjes en tijdens die jaren heeft ze haar signatuur aardig weten op te bouwen, zo vertelt stijlmeester Bodo Breg.

Bodo vertelt: “Met haar voorliefde voor mode, haar Argentijnse flair en haar lef heeft ze zich ontpopt tot een waar stijlicoon.” Máxima weet wat haar goed staat en speelt daar leuk op in. Want als iemand weet hoe je er altijd goed uitziet, dan is het onze Máx.

Make-up

Ook de make-up is in de loop der jaren veranderd. Máxima heeft prachtige ogen, en die wil ze het liefst zo groot mogelijk laten lijken. Hiervoor gebruikt ze op een bepaalde manier haar make-up rondom haar ogen. Visagist Mari van de Ven vertelt hoe je dat doet: “Het is heel belangrijk om het gebied boven je oog, in de arcadeboog, iets donkerder maken. Dat maakt namelijk je oog een stuk groter. We nemen zeker ook het gebied onder het oog mee, ook hier is 't belangrijk om het steeds meer van donker naar licht te laten overlopen.”

Want waar ze vroeger koos voor enkel mascara en een lipgloss'je, zien we de koningin nu regelmatig met aangezette wangen, een smokey eye oogschaduw look en veel bronzing powder. Kortom, zegt Bodo: “Máxima begrijpt de kracht van make-up heel erg goed.”

LEES OOK: 'In Duitsland vinden ze Máxima's modestijl schandalig, maar verrukkelijk'

LEES OOK: Aha: koningin Máxima is vernoemd naar deze vrouw

Hoeden

Onze Máxima is dé Queen als het gaat om hoeden. Bij elke verschijning weet ze ons te verbluffen met de gekozen creaties. Toch waait het wel eens hard, maar weten we haar nooit op een oh-nee-mijn-hoed-waait-af-blunder te spotten. De hoedenontwerpster van Máxima, Fabienne Delvigne onthult hét geheim.

“Ze mogen écht niet afwaaien. Wij letten er natuurlijk op dat ze goed blijven zitten. Maar koningin Máxima heeft daar zelf ook iets geweldigs op gevonden.” Hoedenspelden zouden 'het beste middel' zijn. “Zoals onze grootmoeders die gebruikten. Aan het Nederlandse hof hebben ze veel prachtige hoedenspelden. Daarom is dat nu weer in als accessoire om de hoed te bevestigen”, aldus de ontwerpster.

In shape

Met alleen een goed kapsel, mooie make-up en royalwaardige outfits kom je heel ver, maar dat is natuurlijk niet alles. In shape zijn is ook belangrijk en laat Máxima daar nou net een echte pro in zijn. Waar ze ook woont, ze zorgt ervoor dat er een loopband klaarstaat. Terwijl het ding bedoeld is voor Willem-Alexander, is juist Maxima er regelmatig op te vinden. Maar alleen joggen is niet genoeg. Máxima neemt ook de tijd om wat baantjes te trekken in hun privézwembad (je gaat als royal natuurlijk niet naar de plaatselijke zwemvereniging) en traint ze haar core tijdens paardrijden door de duinen. Bovendien is er in het paleis nog een sportruimte waar Máx de nodige krachttraining kan doen.

Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws