Dave Roelvink openhartig over jeugd: ‘Thuis was het niet altijd geweldig’

Dave heeft het roer helemaal omgegooid, maar verliest zijn roots niet uit het oog.

Lees ook

In gesprek met Beau Monde laat Dave Roelvink weten dat hij het roer volledig heeft omgegooid. Niet meer drinken, roken en feesten, maar mediteren en sporten maken nu deel uit van zijn dag. Zijn nieuwe levensstijl ziet er dus rooskleurig en zen uit, maar hoe kijkt Dave terug op zijn roerige jeugd?

Moeilijke relatie

Aan Beau Monde vertelt Dave openhartig over hoe hij zijn wilde fase heeft geparkeerd. Ook doet hij een boekje open over zijn jeugd, waarin niet alles van een leien dakje ging.

“Thuis was het niet altijd geweldig”, geeft Dave toe wanneer hij terugblikt op zijn jonge jaren. “Mijn ouders hadden veel ruzie. Een gezonde relatie tussen hen ken ik niet. Dat is de realiteit. Ze waren ook nooit tegelijk thuis. Als mijn vader kwam, dan ging mijn moeder weg en andersom.” De scheiding van zijn ouders kwam voor Dave dus eigenlijk als een opluchting.

“De mooiste dag van mijn leven was toen zij uit elkaar gingen”, zegt hij daarover. Daarna werd de jonge Roelvink vooral opgevoed door zijn moeder en zijn oma, maar ook zijn vader bleef gewoon in beeld. “Los van elkaar heb ik altijd alle liefde gekregen die ik nodig had en ben ik nooit iets tekortgekomen.”

Lieve woorden

Aan zijn lieve oma, die een grote rol speelde in zijn jeugd en in 2018 is overleden, denkt Dave nog iedere dag. “Haar geboortedatum heb ik getatoeëerd in mijn nek en ik heb een bandje om met haar sterrenbeeld. Zo is ze altijd een beetje bij me.”

Liefdevol was Dave's jeugd dus wel, en zijn familie heeft hem zeker op een bepaalde manier gevormd. “Een oma die als kroegtijger in de populairste cafés van Amsterdam zat, een vader die zanger was. Als kleine jongen zat ik al aan de pokertafel bij de boeffies. Een kereltje uit de stad Dat duwt je een bepaalde hoek in.” Dit heeft hem naar eigen zeggen wel een gezellig persoon vol humor en een sfeermaker gemaakt. “Dat is onlosmakelijk verbonden met de familie waarin ik opgroeide.”

In de nieuwste Beau Monde vertelt Dave Roelvink over de wilde fase in zijn leven en hoe hij rust heeft gevonden. Nu in de winkel!

Bron: Beau Monde (Fleur Baxmeier) | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook