OMG: Gwyneth Paltrow weet écht van geen ophouden

Om haar zogenaamde kilo’s kwijt te raken, bedacht Gwyn weer een nieuw verdienmodel..

Lees ook

Journaliste en society-watcher Ella Vermeulen becommentarieert de wereld van Hollywood en omstreken.

Gwyneth Paltrow weet van geen ophouden als het aankomt op pseudo-gezondheidsadvies uitdelen. Haar volgers hebben hun doos al zinloos gestoomd boven dampende kruiden en er hoopvol jade-eieren in gestopt op haar aanmoediging. Dat laatste kostte haar uiteindelijk 145.000 dollar boete, omdat het ei niet de beloofde claims – hormonen in balans brengen, menstruatie-cycli reguleren en depressie voorkomen – waarmaakte.

Het ei had alleen zin als presse-papier, gynaecologen moesten zelfs vrouwen waarschuwen geen ‘yoni eggs’ in hun vagina te stoppen en de Amerikaanse Reclame Code Commissie floot Paltrow dus terug. Gwyn verkoopt het ei overigens nog altijd via haar GOOP handeltje, nu met de aanbeveling dat het “seksuele energie en genot vergroot en het tweede chakra (hart) verbindt met de yoni voor optimale zelfliefde”. But ofcourse. Je zou denken dat het popje hier wel iets van heeft geleerd, maar het weerhield haar er niet van om een nergens op gebaseerde covid-geneesmiddel voor de longen aan de man te brengen.

Het hoofd van de Britse National Health Service, professor Stephan Powis, vroeg Paltrow persoonlijk om te stoppen met het verspreiden van ‘onjuiste informatie’. Gwyneths Klazien-uut-Zalk adviezen (een vegan-keto dieet, sudderen in een infraroodsauna, peperdure supplementen en ‘kokos-amino’s’) bleken niets te doen voor de pechvogels die met langdurige gevolgen van de ziekte kampen. Was het toen klaar? Mais non, Gwyneth (48) besloot de overgang te rebranden als feestje voor de ‘aspirerende menopauzale vrouw’. De Gwynopauze omvat héél veel fitness, hormoontesten en – verrassing! – peperdure supplementen van Madame Ovary om ‘the change’ chic te doorstaan. Ook deze werden met nul enthousiasme ontvangen door de medische wereld, maar Gwyn was intussen al doorgestoomd naar haar volgende moneymaker: Intuitive Fasting.

Dit is een methode om met vasten, detoxen en een keto-dieet de coronakilo’s weg te werken. Geïnspireerd op de onzichtbare 6,3 kilo die Gwyneth er in quarantaine bij zou hebben gekweekt “want mijn wijn, pasta, koekjes en kaas sleepten me er doorheen”. Een normaal mens zou zeggen: “Stop even met alcohol en easy on the carbs’, dan is het er zo weer af, zeker met die Olympische fitnessinspanningen van je.” Maar er moest natuurlijk een boek komen, rond een regime van dertig dagen afzien, dat Paltrow voor de grondigheid zestig dagen volgde “want je kent me: ik speel niet vals, ik heb geen zwakke momenten, ik ben zó gedisciplineerd”. Dat is ook wel nodig bij een vorm van vasten waarbij je intuïtief (niet) eet. Het geheim van het op zich succesvolle Intermittent Fasting is juist dat je de uren waarin je niet eet afbakent.

En ik weet niet hoe het bij jou zit, maar als ik naar mijn intuïtie zou luisteren, woonde ik voor de koelkast om een dikke laag zoute roomboter op vers stokbrood te smeren. Maar goed, je kent me: ik speel wél vals, ik heb veel zwakke momenten en zo goed als nul discipline…

Bron: Ella Vermeulen | Beeld: BrunoPress (openingsbeeld), Instagram

Laatste nieuws

Zie ook