Lovely: op deze datum verschijnt de tweede Downton Abbey-film

En dat is sneller dan verwacht!

Lees ook

In februari kwam het nieuws naar buiten dat er op den duur een tweede film van de populaire Downton Abbey-reeks zou komen. Nu blijkt dat we hem dit jaar nog in de bios kunnen zien.

Downton is back!

Goed nieuws voor alle Downton Abbey-fans, want de tweede film arriveert sneller dan gedacht. Waar er eerst nog weinig bekend was over het vervolg op de succesvolle televisieserie en eerste film, hebben we nu een premièredatum. Vanaf 22 december dit jaar kunnen we ons weer onderdompelen in de avonturen van de familie Crawley en hun personeel. Volgens producer Gareth Neame is het een lichtpuntje om naar uit te kijken: “Het is een grote troost dat er betere tijden aankomen en we aanstaande Kerst weer herenigd worden met de enorm geliefde personages van Downton Abbey.”

De oude vertrouwde cast keer terug op het witte doek, maar er ook een paar nieuwe grote namen zullen hun opwachting maken. Hugh Dancy, Laura Haddock, Nathalie Baye en Dominic West krijgen ook een twintigste-eeuws kostuum aangemeten.

Geen verrassing

Het komt niet als een grote verrassing dat de Downton-sterren weer terugkeren. De eerste film (uit 2019) was zó'n succes dat er al binnen een week na de première over een vervolg werd gesproken. Ook liet een groot deel van de cast zich positief uit over een terugkeer naar hun beroemde rollen. Sophie McShera (keukenmeid Daisy), suggereert dat er ook met de tweede film nog geen einde in zicht is: “We zullen er altijd voor openstaan om terug te keren nar deze personages. We houden van ze.” En wij ook!

Bron: Harper’s Bazaar | Beeld: Downton Abbey

Laatste nieuws

Zie ook