Hoeveel geld geeft hertogin Kate jaarlijks uit aan kleding?

Wat kost dat nou, een garderobe à la de hertogin van Cambridge?

Part of the job als je hertogin en toekomstig koningin bent: goed voor de dag komen bij iedere openbare verschijning. De outfits van Kate Middleton zijn regelmatig het gesprek van de dag, maar wat kost het nu, zo'n koninklijke kledingkast?

Royal outfits

De hertogin van Cambridge is er wel aan gewend om duizenden euro's aan kleding tegelijk te dragen, maar staat ook bekend als liefhebber van 'alledaagse' winkels als Zara en Gap. Daarnaast verschijnt ze gerust meerdere keren in dezelfde items. En als royal visitekaartje van designermerken krijgt ze ook regelmatig een kledingstuk te leen (die wel echt na een keer dragen terug moet, want het accepteren van zulke cadeaus is niet geoorloofd!), waardoor Kate niet voor elk jurkje of jasje haar portemonnee hoeft te trekken. Uitvogelen hoeveel pond aan kleding er in de kledingkast van de hertogin hangt, is daardoor zo'n makkelijke klus nog niet.

Natasha Archer

Haar garderobe vullen en outfits uitzoeken doet Kate natuurlijk niet alleen. Vaste styliste van de hertogin is al jarenlang Natasha Archer. Natasha werkte al eventjes in Kensington Palace, maar werd naar verluidt in 2014 door de Queen opgetrommeld om Kate 'koninklijker' te kleden. De invloed van de styliste is duidelijk zichtbaar, want sindsdien draagt de hertogin meer klassieke silhouetten, is de roklengte nét wat langer en zijn de outfits in het geheel een tikkeltje formeler. Fit for a future queen, dus.

Lenen & shoppen

Natasha Archer heeft ook de juiste connecties binnen de designwereld. Items die haar wel wat lijken voor de hertogin, kan ze vaak lenen en na gebruik terugsturen. Gratis publiciteit voor de merken en een gratis designerstuk voor Kate: altijd een goede deal!

De rest van haar kleding koopt Kate zelf. Dit betaalt ze uit de jaarlijkse toelage die de Cambridge's krijgen van prins Charles. Naar schatting was dit ruim 3 miljoen euro in 2020. Welk deel daarvan kledingbudget is, wordt niet bekendgemaakt. Volgens de schattingen van royal fashion experts besteedt Kate zo'n 80.000 euro tot 115.000 euro per jaar om haar kledingkast te vullen. Schoenen en tassen incluis, dat wel. En als je je bedenkt dat Kate's trouwjurk een decennium geleden zo'n 290.000 euro kostte, lijkt het nog wel mee te vallen… Het is hoe dan ook niet goedkoop om een royal te zijn!

Bron: Vogue Australia, Grazia UK | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws