Koningin Alexia? Als het aan deze Argentijnen ligt wel

Er worden dus echt plannen gesmeed voor een nieuwe monarchie met prinses Alexia aan het hoofd...

De oplossing voor de problemen in de Argentijnse politiek? Dat is volgens de Argentijnse Monarchale Beweging – de naam zegt het al – het land omvormen tot een monarchie. En de aanhangers van de beweging hebben al een toekomstige koningin op het oog.

Movimiento Monárquico Argentino

De Argentijnse Movimiento Monárquico Argentino denkt dat het instellen van een monarchie de oplossing kan zijn voor veel problemen, en met name de corruptie, waarmee het land te kampen heeft. Het moet dan wel een Koningshuis worden 'naar Zweeds model', zonder 'buitensporige kosten'.

De aangewezen toekomstige koningin is volgens de voorzitter van de beweging, Mario Carosini, 'een van de dochters van reina Máxima.' Vooral prinses Alexia wordt veelvuldig genoemd als een geschikte koningin van Argentinië. Mócht die hervorming er ooit komen.

Koningin Máxima

Volgens de voorzitter van de beweging zijn er ongeveer een miljoen royalisten in Argentinië, al blijkt dat niet uit de socialmediacijfers van de Movimiento. Op Instagram heeft de organisatie bijvoorbeeld 'slechts' 1300 volgers die het wel zien zitten dat prinses Alexia hun nieuwe staatshoofd wordt. Volgens het account zorgt koning Máxima er wel voor dat haar dochters de liefde voor haar thuisland met de paplepel ingegoten krijgen.

“Zoals bekend is Hare Majesteit Koningin Máxima van Nederland geboren in Argentinië. En ondanks dat ze gedwongen was afstand te doen van haar staatsburgerschap, zou ze nooit afstand doen van haar liefde voor haar geboorteland, en dat niet alleen, ze zou ook die liefde bij haar dochters, de prinsessen van Nederland, bijbrengen.” Als bewijs daarvoor haalt de beweging ook aan dat prinses Alexia in een officiële portretfoto een armband draagt met de nationale kleuren van Argentinië, “als een knipoog naar haar herkomst en waardering voor onze natie.”

Maar ook prinses Ariane mag vorstin der Argentijnen worden, als haar oudere zus het niet zo ziet zitten om die rol te bekleden. Amalia wordt dan collega-koningin, want de Argentijnen snappen ook wel dat we 'onze' troonopvolgster niet uit handen geven.

Bron: Shownieuws, Clarín, Instagram @mov.monarquicoargentino | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws