Onthuld: ‘Máxima wilde een partner van een bepaalde stand’

Mission accomplished!

Voor Máxima was het al vroeg duidelijk: ze wilde niet de eerste de beste partner aan de haak slaan, maar iemand die haar kon helpen 'verder te klimmen op de sociale ladder.' Is Koningin der Nederlanden worden een beetje wat je in gedachten had, Máx?

Levensverhaal

In de aanloop naar de vijftigste verjaardag van onze vorstin verschijnen er zowel in Nederland als in Argentinië nieuwe biografieën over koningin Máxima, met daarin heel wat onthullingen over haar jeugd en liefdesleven vóór het royal sprookje begon.

Opvallend detail is vooral dat Máx altijd al voor ogen had om iemand 'van een bepaalde stand' te trouwen, zoals haar biografe Paula Galloni weet te vertellen. “Máxima had een duidelijk doel voor ogen met haar liefdesleven. Ze wilde een partner van een bepaalde stand.”

Ook het onderzoek van Rodolfo Vera Calderó mede-auteur van Máxima, la construcción de una reina, bevestigt dat. “Alle personen met wie ze een relatie aanging waren mensen met een bepaalde status of niveau. Zo zou ze op kunnen klimmen op de maatschappelijke ladder. Ze wist altijd met wie ze moest omgaan.”

Liefde op het eerste gezicht

Je zou denken dat de kroonprins der Nederlanden wel aan dat plaatje voldeed, maar dat betekende niet dat de vonk meteen oversloeg.

“Uit betrouwbare bron weten we dat het geen liefde op het eerste gezicht was”, vertelt Galloni. Máxima zelf vertelde al eens in een televisie-interview over de eerste ontmoeting met haar prins op het witte paard dat ze 'niks van hem vond'. “Ik dacht: hier moet ik ver van blijven, ik ben een onafhankelijk meisje en heb allerlei plannen. Dit paste er niet in.”

Tóch bloeide de liefde op en paste Máxima haar toekomstbeeld een beetje aan. Met als resultaat: al ruim twintig jaar gelukkig getrouwd met Willem-Alexander en al acht jaar de titel koningin der Nederlanden. Over een 'bepaalde stand' gesproken!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws